Създават консорциум в сферата на висшето и средното образование по туризъм и икономика

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:30 / 04.06.2021
1765
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Меморандум за партньорство и създаване на консорциум ще се сключи между Икономически университет – Варна, Университета "Проф. д-р Ас. Златаров“ – Бургас, ШУ "Епископ К. Преславски“, Професионалната гимназия по туризъм – Варна, ПГ по туризъм "Проф. д-р Ас. Златаров“ – Бургас, Варненската туристическа камара и Бургаската регионална туристическа камара.

Документът ще бъде подписан от представители на седемте институции на 7.06.2021 г. от 11.00 ч. в ЗАЛА 1 на ИУ – Варна.

С него страните заявяват желание за установяването на тясно сътрудничество в сферата на висшето и средното образование по туризъм и икономика във всички форми на обучение, вкл. в образователната и научна степен "доктор“ и обучение през целия живот.

Те са водени от разбирането, че за постигане на устойчиво икономическо и социално развитие е необходимо взаимодействие и партньорство между образователните институции, бизнеса и неправителствените професионални организации, имащи готовност за съвместни действия за подготовка на качествени кадри, за преодоляване на младежката безработица, за провеждане на проучвания и икономически анализи, вкл. на туристическия сектор. Бъдещите партньори имат интерес към създаването на условия за висше и професионално, интердисциплинарно образование, отговарящо на нуждите на работодателите и ефективно планиране на образователните програми от страна на висшите и средни училища

В 10.00 ч. гостите и придружаващите ги ученици ще имат възможност да разгледат академичната сграда на висшето училище, а в 12.00 ч. в аулата да видят документалния филм "100 години Икономически университет – Варна с академични традиции в бъдещето“.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).