Такситата връщат високите цени

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
11:42 / 19.02.2011
5630
Таксиметрови централи връщат по-високите цени за превоз. От близо 2 месеца тарифите се сринаха до 54 ст. за километър пробег. Съвсем скоро обаче за такси ще се бъркаме отново дълбоко. На тайна сгляда между шофьори и шефове на централи до късните часове снощи не е била постигната окончателна договорка за новите тарифи на услугите. Според източници цените ще бъдат осреднени и няма да достигнат 0,89 лв./км пробег, каквито бяха през миналата година.

Припомняме, че таксиджиите на няколко пъти въставаха и организираха протести и шествия по варненските улици заради ниските тарифи. Дори се стигна до ексцесии нискотарифните да не бъдат допускани до пиаците. Тогава таксиджиите обвиняваха шефовете на централи, че определят цените, без да са шофьори. От сриването на цените най-доволни пък останаха варненци, които по-често започнаха да ползват услугата.

"Мога да говоря само от името на моята фирма. Има нагласи за повишаване на цените. По-точни цифри ще знаем, след като приключат срещите", каза шефът на една от големите таксиметрови централи в града Иван Михайлов. Председателят на независимия транспортен синдикат "Авто 94" Димчо Иванов, който бе сред организаторите на протестите срещу ниските тарифи, не бе открит за коментар.

"Черно море" припомня, че цените на услугата започнаха да се сриват предколедно. Една от централите в града пусна по улиците жълти автомобили, които караха за 55 стотинки. Преди нея обаче друга фирма започна да прави отстъпки на клиентите. Жестоката конкуренция принуди останалите от таксиметровия бранш да снижат цените до рекордните 54 ст.
До преди ден в бранша бяха плъзнали слухове, че сриването на цените ще продължи до 0,44 лв.

Варненци обаче ще бъдат изненадани. Най-вероятно още през уикенда или от началото на следващата седмица ще се въведат новите тарифи. Все още не е ясно колко от таксиметровите централи ще го направят.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (10)

Още по темата (44):
22.03.2011 Умуват колко да е таванът на цените на такситата във Варна
02.03.2011 Варненските таксиметрови водачи искат най-малко 1.70лв. за километър
28.02.2011 ДАИ погва таксиджиите с помпи във Варна
22.02.2011 Варненските таксита с "таван" от 1 лев/км, предлага oбщинар
21.02.2011 Димчо Иванов: Продължава да пада цената на таксиметровите услуги
17.02.2011 Димчо Иванов: Tакситата във Варна са намалeли почти двойно за година
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).