Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ДАИ погва таксиджиите с помпи във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:18 / 28.02.2011Коментари (1)1944
© Impact Press Group
Снимка: Архив.
ДАИ - Варна, е готова да отвърне на удара на таксиджиите с помпи. В последно време зачестиха оплакванията на гражданите, че шофьорите ги пързалят със сметките и по този начин компенсират по-ниските цени за превоз. Автомобилната инспекция обаче започва замерване на километража на такситата във Варна. Екипите на ДАИ са на стендбай за всеки сигнал на гражданин, заявил съмнения в редовността на сметката. Горещата телефонна линия за подобни сигнали е на телефон 500 752. Ако заявите номера на таксито, то ще бъде проверено внезапно и таксиджията с помпа ще бъде заловен, което ще му донесе акт. Освен позвъняване до автомобилната инспекция обаче трябва да напишете молба и да представите касовия бон, който впоследствие ще послужи като доказателство за лъжата. В такива случаи служителите на ДАИ "хващат" жълтата кола и замерват километража й за същото разстояние, обозначено на касовия бон. Ако се окаже, че цената е нереална, се съставя акт. Въпреки че имат право да замерват километража на такситата, инспекторите от ДАИ не могат да пипат колата. Т.е. нямат права да търсят помпите в автомобила, каза шефът на ДАИ Коста Панайотов.

Единственият начин, по който могат да съдействат на гражданите, е чрез замерване на километража. Освен за "помпи" в жълтите коли телефон 500 752 служи и за подаване на сигнали за корупция. Всекидневно инспекцията проверява до 30 таксиметрови коли. Най-често срещаните нарушения са за непопълнени пътни листи и неспазване на работното време. Инспекторите обаче са се натъкнали и на случаи, при които шофьорите на такси не притежават удостоверение за таксиметров водач.

От ДАИ - Варна, вече са изпратили предложенията си до комисията по транспорт към областна администрация за борба срещу нелегалните превози в града. Идеята е организирането на съвместни проверки от ДАИ, КАТ, НАП и други, за да се упражни качествен контрол. Всяка една от институциите имаше поставен срок, за да напише предложенията си и да ги депозира в транспортната комисия към губернаторството. На проверка подлежат нелегалните и легалните таксита. Първите изкарват чисти пари, без да плащат данъци. Колите им не са обозначени като таксита и не притежават касови апарати. Въпреки това обикалят по спирките и обират клиентите на градския транспорт. Освен тях обаче инспекторите ще подгонят и легалните. Сред тях също има такива, които често правят обиколки по спирките. Тази тенденция още повече се засилва заради ниските тарифи. Таксиджиите предпочитали да качат четирима души и да им вземат по левче, отколкото да отидат на поръчка за 2,50 лв.

Досега с проверките на легалните и нелегалните шофьори институциите са удряли на камък. Всяка от тях ги проверява само в компетенциите си, без да им се извършва комплексна проверка. Затова институциите решили да обединят усилия.

Източник: в. "Черно море"



Още по темата: общо новини по темата: 44
22.03.2011 »
02.03.2011 »
22.02.2011 »
21.02.2011 »
19.02.2011 »
17.02.2011 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Идва края на ниските тарифи. Ако корумпираната ни държавица мисли, малко от малко нямаше да се стигне до мор за невинните граждани, но може би това е било целта.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: