Ученици от Варна правят изкуство от отпадъчен текстил с благотворителна кауза

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:24 / 04.06.2021
2222
Младежи от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн гр. Варна участваха в реализацията на екологична инициатива към националния конкурс Проект ЕКО. 

Между 17 и 27 юни в Галерията на Радио Варна ще се проведе изложбата "Чрез Изкуство към Промяна", която цели да превърне отпадъчни материали в изкуство. Учениците са работили усилено през учебната година, за да изработят любопитни артикули като играчки, чанти, несесери и др, които да вдъхнат нов живот на текстил, който иначе би се озовал на сметището.

"Благодарение на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие успяхме да пренасочим ценни текстилни материали. А талантливите ученици от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн - Варна ги превърнаха в изкуство с менторството на Академия за Рециклиращо изкуство" - споделя Ивайло Цочев, организатор на Проект ЕКО, конкурсът провокирал инициативата.

Изложбата е отворена към публиката с безплатен вход. Посетителите ще могат да закупят артикулите, а 100% от средствата ще са дарение за Карин Дом - Варна. На 27ми юни ще се проведе закриващото събитие, когато ще се предадат артикулите и дарението!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).