Учителка изпусна нервите си в час, инспекторатът във Варна с проверка по случая

Автор: Пламена Николова
Коментари (12)
14:46 / 23.10.2019
10166
До РУО-Варна е изпратен сигнал от родител, че детето му е подложено на тормоз във варненско училище, научи Varna24.bg.

Според сигнала учителка в занималня на третокласници към СУ "Неофит Бозвели" в ж.к. "Младост" изпуска нервите си, повишава тон и замахва към едно от децата, което преди това е изхвърлило храната на друго дете.

"Веднага щом получихме сигнала съм разпоредила проверка. Тя все още не е приключила, но фактите и обстоятелствата са изяснени. Учителката се е извинила на детето и на родителите. За констатираните нарушения тепърва ще бъдат издадени предписания за тяхното отстраняване, а директорът на учебното заведение ще вземе мерки за административно наказание според Кодекса на труда.

Проверката установи действително, че учителката е използвала неподходящ речник и действие "удряне на дете", което е нарушение на етичния кодекс. Осъзнавайки неправомерните си действия педагожката се е извинила. Смятам, че използването на подобни методи са недопустими, въпреки високото напрежение и стрес, на който са подложени учителите. Проверката ни обаче установи още, че обстановката в класната стая е спокойна, децата приемат учителката и работят добре с нея", коментира за медията ни началникът на РУО-Варна Венцеслава Генова.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).