Уникална иновация ползват варненски ученици

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:05 / 12.02.2021
1206
От началото на учебната година учениците на ЧСУ "Юрий Гагарин“ ползват единствената по рода си у нас иновативна образователна платформа LU PLAYGROUND.

Технологията е канадска и ЧСУ "Юрий Гагарин“ е единственото в България и Югоизточна Европа училище, което я използва. Платформата представлява интерактивна аудиовизуална система, която включва лазерен проектор, камера за улавяне на движение, звуков и светлинен модул, който създава магични пространства, в които децата се учат, докато се движат и играят.  

Съдържанието е разработено на базата на съвременна методология, интегрираща основните компоненти на детското развитие и покриваща най-високите световни стандарти.

Модерната платформа се прилага както в обучението по математика, така и в часовете по околен свят, физика и астрономия, руски и английски език.

Всъщност обяснението на сложната технология става съвсем просто, когато тя се види в действие. Децата се забавляват и едновременно с това получават знания, които иначе биха могли да изглеждат неразбираеми и скучни. LU превръща училищната среда в завладяващо интерактивно пространство.

Екипът на частно средно училище "Юрий Гагарин“ смята, че на децата трябва да се предлага най-доброто и като методика и като технология, съчетано, разбира се, с традиционни и доказали своята ефективност методи. Училището съществува вече седем години сред спокойствието и чистия въздух на природен резерват "Камчия“ и се развива като истинско училище на бъдещето, съчетало в себе си грижата за здравето и сигурността на децата с най-добрите примери от българската и руската образователни системи.

Интерактивната платформа LU ще бъде една от спирките в Деня на отворените врати, който ЧСУ "Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия“ ще проведе на 27 февруари (събота) от 10 до 16:30 ч. В рамките на инициативата ще бъдат спазени всички изисквания на противоепидемичните мерки в страната.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).