Ураганът потроши Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
08:45 / 14.11.2016
9378
Ураганният вятър, който тормози Варна до късно вчера потроши дървета, рекламни табели и засипа улиците с листа и клони, видя репортер на Varna24.bg.

Напълно съсипан, като цепен с брадва, е рекламният надпис VARNA2017, поставен на входа на Морската градина до слънчевият часовник. Символът на града за предстоящото домакинство на Варна за младежка европейска столица на центъра на града до часовника е също потрошен.

Все още няма информация от полицията дали във вчерашния ден има пострадали граждани и какви са щетите за града от упостошителната стихия.   

Към 17 часа снощи от Енерго-Про съобщиха, че вследствие на силния вятър, който на места е стигал до 100 км/ч над 109 населени места в Североизточна България са останали без ток. 12 от тях са във Варненска област. 

Към същия час електрозахранването в 90 от тях е било възстановено.

"Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи отстраниха десетки повреди по електроразпределителната мрежа, но продължаващите ураганните ветрове непрекъснато предизвикват нови аварии по съоръженията. Към 17:00 часа 109 населени места са без ток. Най-усложнена е обстановката в област Силистра, където без електричество са 52 населени места. В област Добрич без ток са 18 селища, в Разград - 15, във Варна -12, Търговище - 6, Русе - 4 и Шумен - 2.

Екипите на електроразпределителната компания ще продължат да работят до възстановяването на електрозахранването във всички населени места. Мобилизиран е допълнителен ресурс от квалифициран персонал и специализирана техника в най-засегнатите районите", се посочва в съобщението.

След 18 часа снощи е получено ново съобщение от дружеството, според което екипите на Енерго-Про са възстановили електрозахранването на 140 населени места в Североизточна България. Според информацията към 18:00 часа без ток са били 59 населени места. 

"Най-тежка продължава да бъде обстановката в област Силистра, където без електричество са 52 населени места. В останалите области ситуацията се нормализира. Без ток са 4 села в област Добрич и по 1 населено място в района на Русе, Разград и Търговище.

Успоредно с отстраняването на авариите по електропроводите се работи и по сигнали за локални повреди по мрежата ниско напрежение. Екипите на Енерго-Про Мрежи ще продължат да работят до пълното възстановяване на електрозахранването във всички населени места", се посочва още в съобщението.


Виж коментарите (6)

Още по темата (3):
14.11.2016 Бурният вятър стовари дърво върху необитаема къща във Варна
14.11.2016 Паднали ламарини от покриви разтревожиха варненци
13.11.2016 Мощен вятър във Варна!
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).