Уволниха и зам.-районната прокурорка на Варна след запоя в работно време

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:57 / 12.10.2017
3291
Заместник-районната прокурорка на Варна Милена Даскалова е освободена от ръководна длъжност. Това наказание реши да ѝ наложи Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по образуваното срещу Даскалова дисциплинарно производство заради скандала от пролетта със запой в работно време, съобщава Правен свят.

Тогава от прокуратурата съобщиха, че на 13 март Даскалова и бившата вече районна прокурорка на Варна Цветанка Гетова напуснали работните си места по обяд и отишли в заведение, където останали до вечерта. За посещението на двете явно веднага е бил подаден сигнал, защото на място пристигнали проверяващи горестоящи прокурори, които видели двете си колежки в заведението, снели обяснения от сервитьорите и изискали касов бон, който до 15,30 часа показал консумация на 6 ракии, две чаши с уиски и 2 бири. След това проверяващите си тръгнали, но Гетова и Даскалова останали до 21 ч.

По случая бяха образувани дисциплинарни производства срещу двете за уронване престижа на съдебната власт и неизпълнени служебни задължения. Преди 3 седмици предишният състав на Прокурорската колегия наложи същото наказание и на Гетова с 8 гласа "за" и един "против". Днес наказанието на Даскалова беше подкрепено от всички 11 членове на колегията.

Срещу Гетова и Даскалова има дисциплинарни дела и за случай от края на м. г., когато жена подала сигнал в МВР срещу мъжа, с когото живее, защото я заплашил с убийство. Особеното в казуса е, че въпросният човек вече е бил осъждан за убийството на първата му съпруга. След като разбрали за случая, Гетова и Даскалова се намесили в работата на прокурор и на разследващ полицай, като прекъснали разпита на пострадалата. След това обяснили на жената, че с подадената жалба може да вкара мъжа в затвора, а той имал много познати и не бил това начинът да се защити. Жената била разубедена и се отказала от сигнала си. Заради този случай главният прокурор Сотир Цацаров беше поискал уволнението на Гетова.

През май пък Цацаров командирова Гетова като редови прокурор във Видин за 3 месеца, а Даскалова беше пратена в Монтана, но срокът на командироването им изтече. Даскалова беше и отстранена от ръководна длъжност за 3 месеца, но срокът изтече през септември.


Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
09.02.2018 Варненските прокурорки с ракиите са понижени, но не са уволнени
19.10.2017 Петима се борят за шеф на Районна прокуратура във Варна
28.09.2017 Нов шеф на Районната прокуратура във Варна
21.09.2017 Освободиха районната прокурорка на Варна заради запой в работно време
13.04.2017 Спипаха варненски прокурори да се черпят в работно време
29.03.2017 Цацаров поиска тежки наказания за трима прокурори
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).