Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВМРО-Варна: Заставаме зад ГЕРБ на балотажа, прегръдката на Костадинов с БСП е неприемлива за нас!
Автор: Пламена Николова 15:03 / 31.10.2019Коментари (0)6517
© Varna24.bg
ВМРО-Варна обяви своята подкрепа за всички кандидати на ГЕРБ на предстоящият балотаж за кмет на Варна и кметове на райони. Това обявиха на пресконференция днес от ръководството на партията, предаде репортер на Varna24.bg.

"За предстоящия балотаж обсъдихме три варианта. Единият беше да призовем нашите членове и симпатизанти да гласуват по съвест и да останем без позиция. Вторият да подкрепим кандидатът от ГЕРБ Николай Портних и третият да дадем подкрепата си за Костадин Костадинов. 

Първият вариант отпадна, тъй като ние сме хора, които умеят да носят отговорност  и трябва да имаме изразена позиция. Анализирайки резултатите между двамата кандидати на първи тур видяхме огромната разлика в гласовете, които те получиха. Взехме решение, че няма да подкрепим Костадин Костадинов по няколко причини:

Първо, не видяхме в негово лице обединител на Общинския съвет с ясно мнозинство, което да работи за приоритетите на Варна.

Второ, тъмните мнозинства не са приоритет за нас. Прегръдката на Костадинов с БСП е неприемлива за нас. Кандидатурата му в този смисъл е неприемлива за нас. 

По отношение на Иван Портних, видими са позитивите за града след неговото управление. Видими са огромните инфраструктурни проекти, които бяха реализирани. Има разбира се негативи, но определено позитивите са повече. Затова ние ще призовем нашите сили да се мобилизират и дадат подкрепата си за него като кандидатура за кмет на Варна на 3 ноември, както и подкрепа за кандидатите на ГЕРБ за районни кметове в морската столица", заяви Иво Пазарджиев от ВМРО.

Той представи доц.д-р Николай Евтимов и Венцислав Сивов, двамата новоизбрани общински съветници от ВМРО-Варна в новият местен парламент.

Те накратко споделиха и приоритетите, по които ще работят в местния парламент.

"Ще се борим да премахнем таксите в детските градини и ясли във Варна. Ще работим за популяризирането на масовият спорт сред подрастващите. Искаме всяко дете да има възможност да тренира поне два пъти седмично някакъв воден спорт. Амбицирани сме да бъде изграден нов спортен комплекс в "Аспарухово". Акцент в програмата ни ще бъде и безопасността на гражданите и гарантиране на обществения ред", каза доц. Евтимов. 

Областният координатор на ВМРО във Варна и новоизбран общински съветник Венцислав Сивов призова всички членове и симпатизанти на организацията да гласуват с разум на предстоящият балотаж с идея да бъде продължено развитието на Варна. 

Двамата споделиха, че ще бъдат част от мнозинството в Общинският съвет, но подкрепата им няма да е безрезервна и на всяка цена. Тя ще е продиктувана само от едно честно и прозрачно управление. Според двамата съветници не е изключено коалиране, за да се постигне група в съвета, за което до момента бяха нужни четирима членове. Това обаче щяло да се случи само с партньори, с които имат общи цели и обща политика.  

Стана ясно, че ВМРО Варна са констатирали нарушения по отношение на преброяването на преференциалните гласове по време на първия тур и то не само за техните кандидати, а и като цяло за останалите партии. Те са решени да сезират компетентните органи и при решение на ръководството да обжалват преференциалния вот във Варна.   

Според Пазарджиев до момента в секционните комисии влизали случайни хора, които нямат нужното обучение и това довело до нарушенията. 

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 245
17.12.2019 »
16.12.2019 »
10.12.2019 »
04.12.2019 »
04.12.2019 »
30.11.2019 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: