ВСУ ще се включи в Програмата по предприемачество и иновации на престижния университет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:06 / 11.05.2018
1919
Програмата по предприемачество и иновации на университета Станфорд, Калифорния беше представена във Варненския свободен университет в началото на седмицата.

В две последователни срещи Хумера Фасихудин и Летициа Бригос Кавагнаро – ръководители на Програмата UIF (University Innovation Fellows), запознаха преподаватели и студенти с възможностите и условията за участие. Програмата е престижен курс по предприемачество, креативност и иновации на Университета Станфорд, Калифорния.

В нея ще се включат един преподавател и четирима студенти от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“, които ще надградят своите знания и умения в областта на лидерството, креативността и предприемачеството и ще получат сертификат от един от най-престижните университети в света.

Университетът Станфорд, Калифорния е лидер в иновациите и новите технологии. От там тръгват кариерите на хора като Илон Мъск (Tesla), Мариса Майер (Yahoo), Рийд Хейстингс (Netflix), Евън Шпигел (Snapchat) и много други.

За участие в селекционната процедура желаещите студенти трябва да изпратят мотивационно писмо на английски език на e-mail: eleonora@vfu.bg в срок до 17 май 2018 г.

Програмата ще бъде финансирана от фондация "Български център по предприемачество“ и от Google. Таксата за обучението е 4000 долара на студент и ще се поеме от фондацията.

Партньорството на Варненския свободен университет с фондацията стартира още през миналата година когато в университета гостуваха ментори от Силициевата долина. Срещата с менторите събра повече от 200 студенти, преподаватели, представители на бизнеса, предприемачи и инвеститори, които коментираха широк кръг от теми свързани с инвестиции, предприемачество, стартиращи компании и образование.

Двете събития се провеждат по инициатива на стартиралия в университета Академичен акселератор, който има за цел да подпомага осъществяването на студентски предприемачески инициативи, както и формирането на екипи за реализация на нови бизнеси.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).