Варна се включва в Международния ден на предизвикателството

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:43 / 03.05.2017
1377
Варна се включва в Международния ден на предизвикателството. Инициативите започват на 7 май /неделя/ от 9.30 часа на площад "Независимост", където ще бъде даден и старта на Международния лекоатлетически маратон "Варна- 2017".

Всеки желаещ да се включи в Деня на предизвикателството трябва в продължение на 15 минути, без прекъсване, да се занимава с физическа дейност в една от следните дисциплини: тенис на маса, акро йога, скачане на въже, въртене на обръч, стрелба с лък, скачане на батут, канго джъмпс, зумба, тае бо, кросово бягане, стрелба във футболна врата - "точен шут". Инициативата няма състезателен характер. Всеки участник ще получи талон, с който ще участва в томбола с много награди. Организатори на събитието са Община Варна със съдействието на Българска асоциация "Спорт за всички".

По същото време ще стартира и Международният лекоатлетически маратон. Трасето преминава през централната пешеходна зона, през Морската градина до Делфинариума и обратно към финала на площад "Независимост". Участниците имат избор от следните дистанции: 42.195км, 16.8км, 8.4км и градски крос 2км. Контролното време за класическия маратон си остава 5 часа. Наградният фонд е 49 000лв. Сроковете и начини за регистрация, както и условията за участие, са публикувани в интернет страницата на маратона http://marathonvarna42km.com.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).