Варна ще бъде домакин на международно кариерно изложение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:23 / 17.02.2017
1211
За втори път ще се проведе международно кариерно изложение насочено към младежите от Варна и региона. Целта на събитието е да предложи различни възможности на за стажантски позиции и постоянни работни места. В рамките на инициативата ще вземат участие работодатели от близо 20 компании опериращи в България, Германия, Малта, САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Италия, Австралия, Норвегия, а областите за професионална реализация и ориентация ще са в широк диапазон - хотелиерство, бизнес, финанси, администрация и маркетинг, аутсорсинг, IT и човешки ресурси, транспорт, консултантски и банков сектор, туризъм.

Форумът ще се проведе на 21-ви (вторник) и 22-ри февруари (сряда), от 10.00 до 17.00 ч., като през първия ден, някои от работодателите ще направят презентация на компанията, която представляват и ще дадат препоръки относно типа кандидати, които набират. През втория ден, ще се проведат директни интервюта между работодателите и кандидатите. Сред презентаторите ще бъдат мениджърът на един от най-скъпите голф клубове в САЩ, директор човешки ресурси на австрийска транспортна компания, професионален консултант от Германия, представители на две от най-известните хотелски вериги в света.

Организатор и домакин на събитието е Висше училище по мениджмънт (ВУМ), то ще се проведе в сградата на училището на ул. "Оборище" 13А, Конферентна зала, ет. 4. От там допълват, че кариерното изложение е отворено (безплатно) за всички младежи от Варна и региона, които владеят английски език. Целта на форума е да създаде възможности за диалог между бизнеса, търсещите работа и образованието. Предвидени са още дискусии, демонстрации, казуси - споделят още от ВУМ.

"Миналогодишното издание на форума събра над 200 посетители, които имаха възможност да кандидатстват за стажантски и работни позиции в компании от 12 държави в Европа, Азия, Северна Америка и Австралия. Това е една от инициативите ни свързани с осигуряване на предложения за стаж на наши студенти, които идват от над 40 страни, но в същото време отваряме врати и за други младежи във Варна." - споделя Петя Петрова, директор на Кариерен център към ВУМ, която заедно с членове на Студентски съвет към висшето училище организира събитието.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).