Варна ще има нов рибарски мостик през лятото на 2019 г.

Автор: Пламена Николова
Коментари (9)
08:55 / 14.03.2018
8949
Варна ще има нов рибарски мостик не по-рано от лятото на 2019 г. Това каза за Varna24.bg главният архитект на Община Варна Виктор Бузев. 

"За Рибарския мостик се изготвиха три идейни проекта от архитекти и екип от конструктори и хидростроители, те са подготвили и оферти, стройността се оказа доста висока. Хубавото е, че така е замислен, че да може да задържа пясъка на рибарския плаж и ще играе ролята на буна с плътна основа. След това в дълбочина във водата ще има колони и главата на съоръжението ще е място за арт площадка. Оптимист съм, че следващото лято ще можем да се похвалим с работещо съоръжение, тъй като зачестяват атаките към брега и има нужда от брегоукрепващо съоръжение, каза арх. Бузев.

Преди време той обясни, че циркулацията на водата между рибарски плаж и първа буна като цяло компрометира плажната ивици, през зимните месеци пясъка изчезва, за щастие през лятото се появява.

Той обясни, че новият естакаден мостик на Рибарския плаж ще се простира на 169 метра навътре в морето, а кръглия изкуствен остров навътре ще е с диаметър 34 метра и площ от около 585 кв. м.

Повече вижте във видеото! 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).