Варненци отново на протест срещу незаконното нахлуване на мигранти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:39 / 21.10.2016
2491
Тази вечер в 19 часа варненци отново ще излязат на протест срещу незаконното нахлуване на мигранти през българската граница. Те ще се съберат на площад "Независимост" с множество искания.

Ето за какво настояват протестиращите:

"Протестираме против липсата на охрана на южната българска граница и безконтролното нахлуване на лица, представящи се за "сирийски бежанци". Те нито идват от Сирия, нито са бежанци.

Настояваме да бъде построена здрава гранична стена и да се прилага строго визовия режим!
Искаме засилено полицейско и военно присъствие по границите.

Ако ще се иска помощ от ЕС, то нека да не е финансова, а военна. Искаме по границите да се разположат плътно войски, докато не се изгради сигурна преграда. Не искаме финансова помощ, защото тя ще бъде само повод за корупция!
Предлагаме да се пращат войски на границата на ротационен принцип, за да се прекрати каналджийството.

Обявяваме оправданията, че от ЕС ще ни предоставят финансова помощ за бежанците, за манипулация на обществото! ЕС ще ни предоставят фондове, докато не изтече срокът за интеграция. След това тази армия от хора ще станат само наша отговорност!

Настояваме Турция, като първа сигурна страна да картотекира бежанците и да не ни прехвърля хора без документи!

Информираме обществото, че депортацията на хора без документи е изключително трудна, по причина на неустановения им произход. В документи на ЕС пише, че само 40 % от решенията за депортация успяват да се осъществят.

Настояваме да се прекрати измамната манипулация с термина "бежанци", с произтичащите от нея последици! За да са "бежанци" трябва да са преследвани в своята страна на политически, расов и друг подобен принцип, както и в страната им на произход да няма нито една сигурна част за тях.

Когато хората бягат от война, те не са бежанци.Законът е предвидил за тях статут на временна закрила, при който щом войната свърши, те ще се върнат по родните места. Настояваме да се прилага правилно Закона!
Настояваме да се прекрати измамната манипулация, че тези хора бягат от войната в Сирия. Техният произход е основно от Афганистан, Пакистан и други арабски държави, а само нищожна част от тях идват от Сирия. Те са основно с профил мъже между 14-28 години, снабдени със скъпи джи-ес-ем-и и редовно получават парични преводи. Те нямат вид на бягащи от войната хора.

Настояваме нахлуващите през границата нелегални да се третират като престъпници, както повелява закона.

Искаме да се осигурят нормални условия за живот и работа на граничните полицаи. В момента те живеят в скотски условия. Настояваме да се накажат виновните за това!

Смятаме, че Дъблинското споразумение не е приложимо в тази криза. То е писано за други условия. Настояваме правителството да го отхвърли, като несъстоятелно. Не може да се иска от най-бедната страна в Европа да поеме основната отговорност за кризата с мигрантите!

Настояваме да се увеличат наказанията за прехвърляне на хора през границата. В момента каналджиите се освобождават с условни присъди, а в закона не е предвиден рецидив.
Настояваме да се отмени увеличаването на осигурителните вноски в следващата година. Считаме, че това увеличение е предизвикано от кризата с бежанците и от това, че трябва ние да плащаме техните осигуровки.

Настояваме за отмяна на Наредбата за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила, утвърдена с Постановление 208 от 12.08.2016 год.
В момент, в който България е най-бедната държава в Европа и мнозинството от хората живеят под прага на бедността и имат проблем да си изпратят децата на училище, не може на мигрантите да се предоставят повече права, отколкото на българските граждани! Ние не можем нито да им плащаме осигуровките, нито държавата ни има капацитет да им намери работа.

Ние, българите сме милосърден и състрадателен народ, но няма да допуснем заселване в Родината ни на големи маси чужденци с агресивно поведение, с култура, враждебна на местната и очевидно несъвместима с нея. Това ще разруши етническия баланс в страната, както и гражданския и религиозен мир.

Искаме да предупредим, че български мюсюлмани също активно участват в протеста. Те също не подкрепят безконтролното допускане на ислямисти в България и се чувстват застрашени. Религията, която те изповядват е традиционна, мирна, и много различна от тази, на ислямските терористи.

Искаме да предупредим обществеността, че това безотговорно поведение на правителството, което допусна създалата се ситуация, довежда гнева на гражданите до точката след която може да се получат размирици в държавата с непредвидими последствия.

Настояваме проблемите да се решат максимално бързо и ефективно!

Опазването на границите е основно задължение на всяко правителство. Ако то не може да осъществи тази си функция, то се самоизключва и трябва да подаде оставка."


Виж коментарите (0)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).