Варненец: Детска площадка стана ябълката на раздора, докараха агитка от малолетни

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
16:10 / 25.05.2018
6475
Читател на Varna24.bg сподели за ситуация, при която детска площадка се превръща в ябълката на раздора за живеещите в ж.к. "Чайка".

Публикуваме сигналът му без редакторска намеса:

"През 2015-та във Варна се изградиха 220 нови детски площадки. Една от тях е площадката зад бл. 13 в ж.к. "Чайка", която е прилепена до самия блок и причинява шум в непосредствена близост. Живущите до нея искат преместването й.

След поддаване на жалби до г-н Иван Портних, преди самото построяване и в следващите три години, той най-накрая се реши да направи "среща с недоволните граждани“  която се проведе на 23.05.2018 от 17:30 на площадката, като присъства зам. кмета г-н Тодор Иванов.

Един ден предварително, общината решава да оповести срещата на съседните на бл. 13 блокове, като са разлепени уведомления на блокове 8,11,12 и 14. 

Срещата започва и заедно с представителите на Общината се появяват  деца от блокове 15 и 16, които носят плакат, протокол и подписка срещу "Премахването“ на площадката.

Възникват няколко въпроса:

Кой е казал на децата, че ние искаме премахване на площадката? Ние също имаме деца и просто искаме нейното преместване!

Как деца от 15 и 16-ти блокове са се самоорганизирали с плакат, протокол и подписка за 24 часа, след като на тези блокове общината дори не беше разлепила уведомления за среща?

Кому е нужно при споделяне на проблеми на живущите, да се докарва агитка от малолетни които да скандират?

Как се чувстват нашите деца от бл. 13, които са по-малко на брой, площадката е под балконите им и другите деца ги обвиняват че искат да я премахнат??

Кому беше нужна истерия и конфронтация между деца, родители и пенсионери, която се получи?

Защо се доказва правотата на площадката да е прилепена до бл. 13, с организирано докарване на граждани от съседни блокове (на които тя логично не пречи) и провокиране на напрежение?"

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).