Варненец предложи как да се реши проблемът с паркирането в града ни

Автор: Пламена Николова
Коментари (37)
13:54 / 19.01.2019
27691
Враненец се свърза с Varna24.bg, за да предложи: "Здравейте, казвам се Антон Христов и живея във Варна. Както знаете, живущите в града се сблъскваме всеки ден с един много наболял за нас проблем – паркирането на автомобилите си, независимо дали сме някъде в града по работа, или паркираме около нашия дом.  На всички е известно колко е трудно да намерим място, където да оставим автомобила си. Всеки паркира където намери – най-често на тротоара или в площи, които би трябвало да са зелени, но отдавна не са, понеже винаги се паркира там. С този проблем съм сигурен, че сте добре запознати. 

Не съм се захванал да пиша само за да се оплача (плащам данъци на 3 автомобила), но и имам конкретно предложение как може до някаква степен да се реши този проблем.

1 – Площите , които е трябвало да са зелени, но поради ред причини не са и са превърнати в паркинг, както и пространствата между блоковете и дърветата да се почистят, заравнят и да се насипе 20-30 см чакъл, едра фракция, да се валира отгоре и готово. Това вярвам е много по-евтин вариант от изграждането с асфалт. На една от снимките се вижда как са направили това пред жилищен блок.  

Съответно това са снимки на междублоковите пространства във Варна: Кал и мизерия. Нито е градинка, нито нищо. И така е в цяла Варна. Решението може да се изпълни бързо и евтино. Предполагам, че така градът няма да придобие европейски вид, но ако имате решение – приложете го. Не се издържа.

Другият  проблем е, че напоследък много се пишат глоби за места, където въпреки знаците винаги е можело да се паркира. На снимката  е улица "Мир" – откакто съм шофьор от 15 години, винаги е можело да се спира там. Сега изведнъж, в някой случаен ден (както и по ул. "Чаталжда", до Военноморско училище и на още много други места) започват да се пишат глоби. Ами хайде в крайна сметка решете дали улица, на която не се ползват двете ленти, едната ще бъде превърната в паркоместа или ще продължите да си глобявате избирателно. Естествено по-добрият вариант е да бъдат обособени места – в Русе могат да го измислят и да се приложи, тук само глоби  пишете. В случай, че не сте наясно – Варна мизерства и бедства заради тези проблеми!

В някои квартали положението наистина е нетърпимо (Колхозният пазар, улиците между ул. "Неофит Рилски" и ул. "Отец Паисий", кв. "Левски", Цветният квартал  и т.н.). Но всички те разполагат с някакви площи, които могат да се превърнат в паркоместа. Ще е добре да се разгледа този проблем и неговото решение, а не само ПУП-ове".

Виж коментарите (37)

Още по темата (4):
17.02.2022 Страшна бордюрна клетва заради паркомясто във Варна
14.01.2021 Закопчан автомобил стои на частен паркинг във Варна повече от месец
06.01.2021 Сложиха скоба на неправилно паркирал автомобил във Варна, собственикът му си отмъсти
15.05.2012 Наглото паркиране по варненските улици продължава
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).