Варненец, шофирал след употреба на алкохол и наркотици, получи 3 месеца затвор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:35 / 04.08.2021
1688
46-годишен варненец е установен да шофира в града в нетрезво състояние лек автомобил "Рено“ на 23 юли тази година. Установената в пробата на водача алкохолна концентрация е била 1,58 промила. В бързо производство, за конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 8 месеца, съобщиха от пресслужбата на Районен съд- Варна.

Отново по силата на одобрено споразумение с признаване на вината, съдът осъди 29-годишен водач за шофиране след употреба на наркотик. На 5 юли миналата година във Варна, той управлявал лек автомобил "Форд“, като при извършената му проверка с  техническо средство се установява положителен резултат за употреба на кокаин. На подсъдимия беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Освен това той бе лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година.

Двамата подсъдими са неосъждани до момента. Одобрените от съда споразумения са окончателни.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).