Варненски студенти от ИУ ще се състезават с виртуални рекламни агенции

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:48 / 30.03.2015
583
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Студентите от магистърска специалност "Реклама и медийни комуникации" в Икономически университет-Варна ще се състезават помежду си чрез създадените от тях рекламни агенции при промотирането на концерта, с който се открива програмата "Докосни Китай, стани част от света". Концертът ще се проведе на 03.04.2015 г. (петък) от 18:00 часа в зала Аула на Икономически университет-Варна.

В надпреварата участват 8 "виртуални" рекламни агенции - @Thinking, Creative Point, Be Creative, StandArt, BlackTie, Voz alta, Colourful Life и Ping Pong. Тяхната цел е да успеят да привлекат по 40 участника. Резултатът от техните дейности ще бъде измерен като се преброят зрителите, които имат залепен стикер с логото на съответната агенция на дрехата си.

Начинът на обучение чрез "потапяне" в реална бизнес среда (тип "бизнес стимулатор") е въведен при реализирането на Проект BG051PO001-3.1.07-0058 "Бизнес моделиране на учебните планове и програми в професионално направление 3.8 Икономика на Икономически университет-Варна". В рамките на този проект бяха разкрити две магистърски специалности от тип "бизнес стимулатор" - "Комуникации и бизнес развитие" и "Пазари и технологични иновации". В специалност "Комуникации и бизнес развитие" студентите се обучават в условия на ERP система и система за електронен документооборот. Те са организирани в 4 фирми, които имат за цел да разработят нов продукт - хляб, който да въведат на пазара. В специалност "Пазари и технологични иновации" студентите (също организирани в 4 фирми) работят по задание на фирма, специализираща в производството на електродомакински уреди. "Виртуалните" фирми се конкурират помежду си. Най-успешната от тях ще бъде определена в рамките на петото издание на "Бранд Идея" (15.05.2015 г.), която тази година се реализира под формата на маркетингов акселератор.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).