Варненски съд поема дело срещу лекарка, обвинена за смъртта на дете

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:56 / 07.02.2020
1991
Състав на Варненския апелативен съд предстои да разгледа дело срещу присъда на лекарка от болница в Ямбол. След като в предходното заседание бяха изслушани показанията на четирима свидетели, сега се очакват заключенията от назначената комплексна петорна съдебно-медицинска експертиза, съобщават от пресслужбата на Апелативен съд-Варна. . 

През януари 2015г. Сливенският Окръжен съд е признал д-р Славка К. за виновна, че на 20 април 2010 поради немарливо изпълнение на медицинска професия, в качеството си на лекар и началник на Детското отделение в МБАЛ "Св. Пантелеймон“ в гр. Ямбол, е причинила смъртта на дете на 1 г. и 8 месеца. Наложеното й наказание е лишаване от свобода за срок от 2 години, изпълнението на което е отложено за  изпитателен срок от 4 години. Жената е била лишена от правото да упражнява лекарска професия в продължение на две години. Присъдата е била потвърдена от Бургаския апелативен съд през 2015 г. След като ВКС е отменил това решение, въззивната инстанция отново е препотвърдила присъдата през 2018 г. и производството е върнато от Върховния съд за трети път.

Миналата година ВКС изпрати производството в Апелативен съд Варна, поради невъзможност на компетентния съд - Апелативен съд Бургас да сформира състав. Всички съдии са си направили отвод, тъй като са участвали в съставите по предходните дела. На два пъти ВКС е отменял постановените от тях решения и е връщал делото за ново разглеждане.

Заседанието на Варненския апелативен съд е насрочено за понеделник, 10 февруари в 9 ч.

 

 

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).