Варненските горски преминаха обучение, ето какво ги инструктираха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:29 / 31.07.2017
1424
Общо 143 служители на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие преминаха обучение по опазване на горите. Важна част от него бе и проведеният инструктаж във връзка с ефективното прилагане на мерките за предотвратяване на горски пожари.

Обучението се организира от инж. Стоян Саров, началник на отдела за опазване на горите към СИДП, с участието на представители на Регионалните дирекции по горите във Варна и Шумен.

Горските стражари и лесничеи анализираха конкретни казуси от практиката с цел да се подобри организацията на работа - от подаването на сигнал за инцидент до санкционирането на нарушителя и задържането на материали и вещи, свързани със съответния случай.

"Благодаря на колегите за активното участие и усилията, които полагат, за да се гарантира бърза и адекватна реакция при възникването на горски пожари или инциденти от друг характер. Технически сме добре обезпечени за борба с огъня - разполагаме със специализирани високопроходими автомобили за патрулиране и гасене на горски пожари, както и със 100 нови 25-литрови гръбни пръскачки - тип "раница". Служителите са снабдени с противопожарно облекло, със защитни обувки и каски. Предвидени са храсторези, моторни триони и други помощни инструменти, необходими за локализирането и потушаването на пожарите. Изграждаме минерализовани ивици и лесокултурни прегради", отчете инж. Саров. Той допълни, че взаимодействието и отличната координация с всички отговорни институции е от решаващо значение за ефективните действия при подобни ситуации. 

"Разчитаме много и на гражданите. Техните сигнали на телефон 112 имат важна роля за опазването на горите, а в частност и за своевременното овладяване на пожарите", изтъкна инж. Саров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).