Вход свободен за Ден на бащата във Военноморския музей

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:47 / 12.06.2018
1777
На 16 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и богата програма във Военноморския музей за трета поредна година ще се проведе Ден на бащата.

Част от разнообразната програма в този ден включва играта "Опитен моряк“, която ще предизвика децата да се справят с различни изпитания, а тези, които ги преодолеят, ще получат специален сертификат. Всички, решили да отбележат началото на лятната ваканция в музея, ще могат да проверят и уменията си по скално катерене, както и да влязат в ролята на корабен артилерист. Детска занималня с четене на книжки и игри с пъзели и оригами ще стимулира не само логическото, но и творческото мислене на по-любознателните. Заедно с игрите децата и техните родители ще научат и полезни умения – как да окажат първа помощ и да помогнат на човек в беда.

За първи път малки и големи ще имат възможността да се включат и в музейното ателие "Моряците в моя род“. В него посетителите ще могат да споделят лични родови истории, свързани с българското морско минало, да дарят на музея или да покажат тематични свои снимки, вещи, документи. За финал всички желаещи могат да посетят Нептуновата поща в музея и да напишат "писмо в бутилка“, в което да разкажат своите впечатления и предложения, свързани с празника.

Посетителите в този ден ще могат да разгледат безплатно не само постоянната експозиция на музея, но и кораб-музей "Дръзки“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).