ВиК - Варна има съдебни и присъдени вземания в размер на над 4 млн. лева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:22 / 15.04.2018
2170
Основните проблеми, с които се сблъсква ВиК Варна, са остарялата мрежа, изискваща инвестиции в размери много по-големи от заложените, природните и метеорологичните условия, голямата площ, на която оперира дружеството, и огромният брой от обслужвано население, липсата на устойчиви механизми за външно финансиране, некоректните платци и ограничената възможност за справяне с тях. 

Това съобщиха от "Водоснабдяване и канализация – Варна". Дружеството има съдебни и присъдени вземания в размер на 4,3 млн. лева към 31 декември 2016 година. 

Наред с постоянните инвестиции, наложени от авариите по мрежата, дружгеството има детайлна инвестиционна програма за периода до 2021 година в размер на 28,5 млн. лева. Тя е основна част от утвърдения и одобрен от КЕВР бизнес план за развитие на дейността на "Водоснабдяване и Канализация – Варна" ООД за този период. 

Ремонтните дейности, извършвани от оператора, които нямат авариен характер за предстоящия летен сезон, ще бъдат тясно свързани с работата на Община Варна по реконструкцията и изграждането на основни пътни артерии в града.

Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).