Внимание! Телефонни измамници забъркаха името на шефа на варненската полиция в капаните си

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
12:44 / 01.08.2017
2299
Телефонните измамници стават все по-нагли и не се притесняват да забъркат името на шефа на варненската полиция в капаните си, научи Varna24.bg от публикация на варненка в социалната мрежа. Ето какво споделя тя: 

"Телефонни измамници звънят в офиси на туристически фирми под предтекст, че нещо се е случило с турист. Човекът се представя за комисар Даниел Пашов, номера от който звъни е 0876774219. Ако някой има информация за тези хора, нека да съдействаме за тяхното задържане."

Varna24.bg сигнализира в полицията за случая. Стана ясно, че управителите на туристическата агенция също са подали сигнал на тел. 112.  

Ето какво споделиха от туристическата агенция за Varna24.bg:

"Обади се някакъв човек в офиса ни и се представи за комисар Даниел Пашов от Пето РПУ. Каза, че иска да говори с нашия управител, като не спомена конкретно име. Телефонът е взет от интернет. Попитах за какво става въпрос и той каза, че нямало да го обсъжда с мен, а с управителя. Взех номера и го дадох на управителката ни, след разговор между този човек и нашия представител се установи, че е измама. 

Казал, че има проблем с наш турист-наръгал с нож друг турист и е задържан за 24 часа, но отказал да посочи име на въпросния турист. Започнал да заплашва по телефона, но не дал информация за име на туриста. Нашата колежка се е обадила веднага в полицията на Златни пясъци и се оказва, че изобщо никакви задържани няма".

По информация на потърпевшите същите тези хора са успели да измамят Информационния туристически център в Малко Търново.

До посочването на сума от страна на телефонните измамници във Варна не се стигнало само поради адекватната реакция от страна на управителката на туристическата фирма. 

От полицията във Варна съобщиха за Varna24.bg, че ще предприемат разследване по случая и препоръчаха при подобни ситуации хората да не се доверяват и веднага да сигнализират органите на реда.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).