Всяка девета минута Спешният център на болница "Света Анна" приема болен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:23 / 06.02.2019
3566
Всяка девета минута от денонощието медиците от Спешния център на МБАЛ "Света Анна – Варна“ АД приемат болен, нуждаещ се от незабавна специализирана помощ. Това показват регистрите на морския "Пирогов“ за януари 2019 г.

През първия месец от годината консулт, диагностика и специализирана помощ в Спешния център са получили 6170 пациенти. От тях 1178 са приети за болнично лечение в различните клиники и отделения болницата. Общият брой на хоспитализираните пациенти в МБАЛ "Света Анна – Варна“ през януари е 2032-ма.

2019-а за най-старото лечебно заведение във Варна се очертава като годината, в която ще финализира инвестиицонната програма за цялостната реновация и преобразяването на клиниките и отделенията с леглова база за лежащо болни. В напреднала фаза в момента е ремонтът на клиниката по неврохирургия, за която в края на миналата година Министерството на здравеопазването отпусна 500 000 лв. Преди броени месеци приключи цялостният ремонт и обновяване на Родилното отделение и на отделението по неонатология в болницата, осигурен от община Варна с целево финансиране в размер на 550 000 лв. и дофинансиране със средства на МБАЛ "Света Анна – Варна“. Пак със средства от общинската хазна, в размер на 200 000 лв., клиниката по ортопедия и травматология обнови дълготрайните си активи и придоби нова операционна маса. Дизелгенераторът, който гарантира аварийното електрозахранване на болницата, също е поднемен с 60 000 лв., отпуснати от община Варна.

Другият голям собственик – държавата, в лицето на Министерството на здравеопазването насочи  средства към секторите по хемодиализа и по съдебна медицина в МБАЛ "Света Анна – Варна“. С целеви пари от МЗ е в ход е и процедурата по подмяната на авариралия асансьор в старата сграда на лечебното заведение. Със собствени средства пък болницата осигури ремонта и пребазирането на отделението по обща и клинична патология в основната сграда на Хирургичния блок, в който преди броени дни приключи и пълната подмяна на парапетите.

Общият размер на вложенията, насочени от Община Варна и МЗ към обновяването и модернизирането на Спешната болница на българския Североизток – МБАЛ "Света Анна – Варна“, която тази година празнува 140-годишнина от създаването си, само от края на 2017 г. надхвърля 1 млн. лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).