"За Земята“ организира младежки лагер "Предизвикай се да компостираш“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:43 / 01.09.2016
847
След първото ни лятно предизвикателство на село, идва ред и на второто със следващия младежки лагер на екологично сдружение За Земята - "Предизвикай се да компостираш".

Лагерът ще се проведе в периода 15-18 септември в екоцентъра на варненската организация ОЦОСУР в с. Езерец, община Шабла. Участниците в лагера ще имат възможност да запознаят в детайли с компостирането - на теория и на практика. Желаещите ще могат да се включат в направата на различни видове компостери. 

Ние от "За земята" и нашите гост-лектори ще разкажем и покажем различни видове компостери и как те работят. Ще дадем и полезни съвети за това как "боклука" може да се превърне отново в "храна" за саксиите на балкона, градинката пред блока или тази на село. Eдин от нашите лектори ще е Димо Стоянов, човек с новаторско мислене от фермата "Wastе no more" в Казанлък. Той е един от хората, които искат и се опитват да променят ежедневния ни живот чрез земеделието и по-точно биоторовете. 

От него, а и от другите лектори, ще научим и кои са най-подходящите компостери за различните ни нужди - както за градски, така и селски условия. Освен полезни за нас, ще се опитаме да сме полезни и за тези около нас - ще помогнем за изграждането на обществен компостер на община Шабла, с които от екологично сдружение "За Земята" работим от доста време. Надяваме, че заедно ще успеем да намалим отпадъците на общината, а примерът ни ще бъде последван и от други общини и населени места. Участниците в лагера ще се научат и как да си направят компостиращи тоалетни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).