Забавили аутопсия на ученикa от Техническата заради неизрядни плащания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:13 / 16.12.2009
1456
Аутопсията на 16-годишния ученик от варненската Техническа гимназия Георги Чакъров била забавена от съдебните медици заради неизрядни плащания от страна на МВР. Това становище изрази  главният дознател към варненската дирекция на вътрешното ведомство комисар Петър Петров. Причината според него, протоколът от направената експертиза да пристигне в Окръжна прокуратура - Варна едва на 44-я ден след смъртта на момчето била, че полицията била затруднена и имала да изплаща 170 000 лв., за 6 месеца на вещите лица.

"Според мен това е причината за забавянето на въпросната аутопсия, както и на други експертизи. Считам това за бламиране на разследването. Все пак има едно нещо, което се нарича морал, и което е над всичко останало", заяви комисар Петров. Той добави, че МВР се е разплатило със "Съдебна медицина" миналата седмица. "Наложи се да изпратим напомнително писмо до директора на МБАЛ "Света Анна" доц. Лидия Петкова за да ни бъде изпратен протоколът от аутопсията". Това обясни държавният обвинител от Варненска окръжна прокуратура Ивелина Бухлева - Ван Каутер, която наблюдава разследването за смъртта на Георги, който почина в началото на този октомври след сбиване със съученика си Тодор Панайотов. В протокола от аутопсията било описано, че Георги загинал от черепно-мозъчна травма. Освен това тримата медици, направили аутопсията посочили и, че ученикът починал от удара в бордюра, а не от юмруците на Тодор, заяви  шефът на съдебните медици в "Св. Анна" д-р Димитър Ганчев. "Никой не им е поставял въпрос за причинно-следствена връзка. За това съм назначила допълнителна експертиза на други медици, която трябва да посочи причините. Как тези, които са изготвили аутопсията знаят, че имало бордюр, без да са видели материалите по делото", попита риторично Ван Каутер.

 

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (34):
05.10.2010 Бащата на убития от бой ученик в ПТГ праща случая в Страсбург
11.05.2010 ВОС потвърди - прекратява се производството за смъртта на ученика от ПТГ
26.04.2010 Дупка в закона убива поливното земеделие
24.04.2010 Прекратиха наказателното производство за смъртта на 16-годишен ученик от
Варна
17.02.2010 Починалият след бой ученик загинал от епилептичен пристъп
25.01.2010 6-има експерти нищят смъртта на ученик
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).