"Живей активно“ идва във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:21 / 06.07.2015
4451
На 12 юли 2015 г. ще се даде официален старт на честването на 10-тия рожден ден на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот в морската столица. Десетки хиляди ще тръгнат на поход под мотото "10 години ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Началото на инициативата ще бъде дадено в 10:00 часа пред хотел Черно море. Очаква се към Севастопол да тръгнат три паралелни похода - Тереза Маринова и актьорът Симеон Лютаков ще поведат велопоход от Дворец на културата и спорта - Варна, фенове на ролери и скейт тръгват от Община Варна, а параспортисти и хора с увреждания - от храм "Св. Николай Чудотворец". Трите лъча ще се съберат пред хотел Черно море, откъдето заедно с хилядите пешеходци ще поемат към Морската градина и градския плаж.

Всички желаещи ще могат да се включат във велоизлет за начинаещи от Севастопол до местност "Ковшак чешма" близо до "Аладжа манастир" с включено каране по шосе и офроуд. През целия ден край морето ще бъдат организирани десетки семейни игри, тенис на маса, плажен футбол, катерене, танци и много други активности. В 11:30 ч. олимпийската шампионка Тереза Маринова ще поведе крос от Слънчевия часовник, а след това ще води детска лека атлетика. На южния плаж Евгени Димитров-Пушката и Христо Цветанов ще организират волейбол, а Йордан Йовчев - акробатикаи гимнастика. На плажа ще има още уроци по подводно гмуркане, демонстрации по оказване на първа помощ от БЧК и уроци по уейкборд. Всички фенове на баскетбола ще могат да се включат в игра с Тити Папазов в двора на Варненска търговска гимназия.

Сантра, Skiller, Иво и Пламен, Играта, Невена Пейкова и Рафи ще се включат в музикален маратон със специалното участие на Георги Енчев-Гош и The Center. Концертът започва в 18:30 ч. на Пристанище Варна и ще отбележи финала на инициативата в града.
 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).