Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Варненци са трети на ски ориентиране
Автор: Пламена Николова 17:14 / 27.01.2021Коментари (0)917
©
Варненският СКО "Академик“ зае трето място в комплексното класиране на националното състезание по ски ориентиране за Купа "Троян“, която се проведе при тежки метеорологични условия на Беклемето. Около 200 състезатели от 22 клуба се включиха в надпреварата организирана от Община Троян, Българска Федерация по Ориентиране и Ски клуб "Хемус" – Троян. Основен двигател и главен съдия бе Иван Беломъжев, подпомогнат от неговият син - световният шампион за 2017 г. Станимир Беломъжев.

След двата дни, в които се проведоха къса и средна дистанция, варненските ориентировачи отстъпиха само на "Узана“ /Габрово/ и "Браун тим“ /Велико Търново/. Двама от състезателите на "Академик“ заеха трети места в индивидуалното класиране - Матей Стоянов във възрастова група М12 и Михаил Стоев в М16.

Боян Софин "Соколец“ /Самоков/  и Андрея Даксова "Карлък“ /Смолян/ триумфираха в елитната група при мъжете и жените. Отлично се представи и младата варненска надежда Николай Недков, който е шести, а Калина Стоева завърши на 13-о място при дамите.

Състезанието бе част от подготовката на българските ориентировачи за държавното първенство в различните дисциплини, което ще се проведе в началото на месец февруари. 

Климатичните условия на Беклемето поднесоха доста изненади на организаторите и състезателите - бурен вятър "снегоядец“, а през нощта заледяване на трасето.

Състезанието се възстановява след 10 годишно прекъсване. 198 състезатели от 22 клуба в страната се състезаваха в осем възрастови групи на "къса дистанция“ и на "средната дистанция“.

Обработени са 48 км писта за състезанието.

В състезанието взеха участие и 6-ма представители на Спортен клуб по ориентиране "Север" - Плевен. Сред тях са и представители на ВВВУ "Георги Бенковски". Това са курсант-сержант Мартин Симеонов, специализация "Авиационни електроприборни и автоматични системи“, който се състезава при мъжете до 21 години. Маршрутът за неговата възрастова група е с дължина 8 000 м, сборно изкачване 270 м и 16 контролни точки. Картата е изработена през месец януари 2021 г. от з.м.с. Георги Хаджимитев.

На състезанието присъства и още един представител на ВВВУ "Георги Бенковски" – майката на курсант-сержант Симеонов – Янислава Симеонова. Тя бе натоварена с отговорната задача да следи отблизо за изявите на възпитаника на ВВВУ и да му вдъхва кураж по трасето.

За да бъде славата тройна, трети представител от Спортен клуб по ориентиране "Север" – Плевен е бащата и съпруг – Даниел Симеонов, който се конкурира със своите опоненти по трасе с дължина 4 300 м, 130 м положителна денивелация и 10 контролни пункта. При 45 състезатели, Симеонов - старши постигна 8-мо място през първия състезателен ден.

От Клуб "Север" най-добре се представи Данчо Генов , който в своята възрастова група – до 55 години, зае трето място.

При променящите се атмосферни условия в планината двудневната подготовка на авиационните ориентировачи не е достатъчна. Въпреки това, стартът за сезона е факт, а участието на много млади хора от цялата страна в състезанието по ски ориентиране е надежда за възхода на този спорт. 

Новото през тази година е специалното внимание, което организаторите ще отдадат в памет на почетния гражданин на Троян- инж.Марин Радевски.  

 През първия ден на състезанието ще бъде стартът на късата  дистанция.А  в неделя от 11 часа- на средната дистанция. Дължините са различни за различните възрастови групи. Организаторите са се постарали да изработят много добра нова карта с помощта на Георги Хаджимитев. Многократно са обработени всички трасета.

Състезанието ще премине почти без публика заради строгите мерки поради коронавируса.

Репортаж по темата може да видите в новините на ТВ ЗЕТРА








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: