Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Най-голямото автомобилно състезание в България стартира във Варна този петък
Автор: Екип Varna24.bg 15:09 / 11.05.2021Коментари (0)1813
© Varna24.bg
Най-голямото автомобилно състезание у нас, което тази година ще отбележи своето 51-во издание, ще се проведе съобразно епидемичната обстановка и ще спази всички нужни правила и мерки, съобщиха днес организаторите, предаде репортер на Varna24.bg

Официалния старт на рали "България" ще е на  14 май в петък от 20:00 часа на площад "Св. Св. Кирил и Методий" във Варна. 

Днес на пресконференция във Варна по повод предстоящото събитие, Камен Михайлов-председател на автомобилната федерация на България, Кристиян Димитров - директор на дирекция спорт на община Варна и Диян Драганов- председател на Съюза на българските автомобилисти във Варна, дадоха повече информация за организацията, мерките с Ковид-19 и за голямата награда. 

"Изказвам големи благодарности на Министерството на младежта и спортта на Варна, на Икономическият университет, пожарната и на СБА, за оказаната подкрепа.  Получили сме 34 заявки, тази година ще има много сериозна конкуренция защото гостите ни от чужбина са с много добри автомобили и реално и за първи път шампиона ни, който кара "Шкода Фабиа Ф5" ще има конкуренция и то много сериозна", заяви Камен Михайлов.

Това което ни затрудни беше изготвянето на протокол за организация и провеждане в условия на пандемия, който възлиза около 11 страници. Този протокол забранява директен контакт на участници и служебни лица, допълни той. 

Стана ясно още, че ще има 16 специални етапа във Варненска и Шуменска област. Обща дължина на трасето 635 км. от които 155 км.са специалните етапи. За такава категория състезания изискванията на световната федерация са минимум 155 км. Последният 16-ти етап ще се проведе по бул. "Васил Левски". Веднага след това ще се проведе и церемонията по награждаване. 

"Радваме се изключително много да обявим, че ралито ще го има с помоща на община Варна естествено и младежта и спорта, които много помогнаха в това. Благодаря за добрата организация която ще има. Пожелаваме си да се получи едно по-хубаво и добро мероприятие, аз съм сигурен, че особено на бул.Левски ще има хиляди хора само молбата ми е да се спазват всички необходими мерки", коментира Кристиян Димитров. 

"Около 2000 участници са се явили на първи кръг, като само 20 от тях могат да продължат във втори. Шест от тези 20 участници са варненци и интереса във Варна е изключително голям", допълни Диян Драганов.

Повече вижте във видеото!


Още по темата: общо новини по темата: 21
18.11.2022
02.03.2022
04.11.2021
02.11.2021
29.10.2021
04.10.2021
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: