Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
ЦСКА 1948: Дадоха несъществуваща дузпа за Ботев (Пд), виновните вън завинаги от футбола!
Автор: Стойчо Генов 14:21 / 04.10.2021Коментари (1)854
© Varna24.bg
Ръководството на ФК ЦСКА 1948 използва официалния клубен сайт, за да направи изявление по повод съдийството на мача срещу Ботев (Пд) в Коматево, завършил 3:1 за "канарчетата".

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Уважаеми Армейци, 

Уважаеми почитатели на футбола и представители на медиите, 

Обръщаме се към вас след поредния скандален случай, при който футболен съдия недопустимо погазва правилата и ощетява нашия отбор.

Поздравяваме Ботев (Пловдив) за успеха в мача между двата отбора от 10-ия кръг на efbet Лига - настоящото изявление клубът няма за цел да омаловажи победата на съперника. 

Смятаме за недопустимо поведението на съдийския екип в двубоя срещу Ботев (Пловдив). Главният арбитър Димитър Димитров погази всякакви съдийски норми, отсъждайки несъществуваща дузпа в полза на Ботев (Пловдив) за сблъсък извън наказателното поле. Настояваме Димитров да поеме персонална отговорност за неспособността (или нежеланието) да вземе правилното решение в тази ситуация. Същото важи и за Георги Иванов - реферът, отговорен за ВАР.

Работата на тези хора е да се водят от правилата на футболната игра, а не по подобен безцеременонен начин да ги нарушават. Настояваме двамата да бъдат извадени завинаги от професионалния футбол, защото решенията им подриват доверието в съдийското поприще и обезмислят труда на състезатели, ръководители и собственици на професионалните футболни клубове в България. 

Ако не бъде понесена персонална отговорност от нарушителите, то следва членовете на съдийската комисия да понесат тази отговорност за отсъжданията на своите подопечени. 

Държим да отбележим, че не слагаме под общ знаменател съдийското поприще като цяло. Напротив - конкретни хора трябва да носят персонална отговорност, когато допускат явни грешки и не се съобразяват с правилата на футболната игра. 

В нашия клуб извървяхме честно пътя от областната група до efbet Лига. Продължаваме да работим ден по ден за развитието на футболния продукт в България. Тенденциозното и явно грешно съдийство обаче пречи на този продукт да се развива. То отблъсква зрители, спонсори и рекламодатели, защото поставя под въпрос наличието на феърплей. 

Клубът ще внесе жалба и настояваме за бързи и категорични мерки. Предстоящият Конгрес на БФС не е повод за отлагане на неудобни решения, а дори напротив - възможност да бъде даден сигнал, че има желание за промяна в управлението на футболната игра.

С уважение, 

Ръководството на ФК ЦСКА 1948

Още по темата: общо новини по темата: 136
08.08.2022
30.05.2022
29.05.2022
26.05.2022
25.05.2022
13.05.2022
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ръководството на ФК "ЦСКА 1948" нека бъде така добро и безпристрастно да даде обяснение дали според тях има или няма нарушение в 48:29 минута от срещата, когато техен футболист изблъска в гръб защитник на "Ботев" и отне топката му, миг преди да се стигне до вкарване на попадение във вратата на "Ботев"! Тези "блъскания" от страна на ритнитопковци на ФК "ЦСКА 1948" не бяха рядкост и явно ги умеят добре, щом не са пестеливи на тях и ги вършат с увереност. Неслучайно и дузпата срещу тях беше за подобно изпълнение.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: