Осъдиха легенда на Реал (Мадрид) за изнудване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:15 / 24.11.2021
532
Карим Бензема беше признат за виновен по делото за изнудване на бившия му съотборник Матийо Валбуена. Голмайсторът на "Реал" Мадрид и френския национален отбор получи една година условно и ще трябва да плати глоба от 75 000 евро.

Както е известно, през 2015 година Бензема беше задържан по подозрение за съучастие в изнудване на съотборника му във френския национален отбор.

Тогава той стана петият арестуван по случая. Преди това бяха задържани четирима души, като сред тях бе и друга футболна звезда - Джибрил Сисе.

Скандалът между Бензема и Валбуена разтърси световния футбол.

Валбуена се оплака в полицията, че е бил изнудван от неизвестни хора, за да не се появи в интернет негово видео със сексуално съдържание. Настоящият футболист на гръцкия "Олимпиакос" трябваше  да плати около 150 000 евро.

Месеци по-късно в схемата се включва Бензема, който убеждава Валбуена да плати исканата сума. Нападателят на Реал (Мадрид) отрече обвиненията и заяви, че просто се е опитвал да помогне на съотборника си, за да се отърве от компрометиращия запис.

Адвокатът на Бензема обяви, че ще обжалват присъдата. Прокуратурата във Франция настояваше за десет месеца затвор за футболиста и налагане на най-високата парична глоба - 75 000 евро. Валбуена и Бензема не присъстваха на четенето на присъдата във Версай.

Не се очаква присъдата да навреди на кариерата на Бензема, като президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грат каза, че той ще запази мястото си в състава на "петлите“, дори ако бъде признат за виновен. Реал (Мадрид) също подкрепя Бензема.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).