Финансова полиция нахлу в офисите на Ювентус

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 27.11.2021
485
Финансовата полиция в Италия (Guardia di finanza) провежда акция и обискира офиси и помещения, принадлежащи на Ювентус в Торино и Милано, съобщават  италианските медии.

Италианската прокуратура излезе с официално становище по казуса около 23:00 часа в петък. Според информациите, обект на акцията са документи свързани с продажбата на права и изготвянето на финансовите отчети на клуба за периода 2019-2021 година и движението на близо 50 милиона евро.  

Полицията е иззела документи свързани с разследване на властите по повод трансферите на Артур и Миралем Пянич, съобщава "Кориере дела Сера".Прокуратурата подозира сериозна счетоводна измама свързана с тези две сделки, които изпратиха бразилецът в посока бившата столица на Италия срещу 72 милиона паунда, а Пянич в Барселона срещу 60 милиона евро. 

Прокуратурата в Италия разследва шестима души. Сред тях са президентът Андреа Аниели, вицепрезидентът Павел Недвед и бившият спортно-технически директор Фабио Паратичи, който сега заема същия пост в английския Тотнъм.

В съобщението на прокуратурата се казва, че има данни за фиктивно регистрирани компании, които са издавали фактури за несъщестуващи финансови операции, както и други движения на финанси, което е предизвикало интереса на съответните органи.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).