Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Човекът паяк: До София има мегаскривалище за властта, което е неуязвимо при ядрен взрив!
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 02.03.2022Коментари (3)1547
©
Съвсем близо до София има мегатайно и голямо противоядрено скривалище за властта. Убежището е строено по времето на Тодор Живков, за да приюти партийния елит при ядрена война. Това разказа Човекът паяк Иван Кристоф.

"До София има едно място, което е неуязвимо при ядрен взрив, и това го знам, защото бях в процеса на изграждането му. Това е подземен хотел, правен по времето на Тодор Живков, който се подготвяше, за да обслужва елита на правителството при ядрена война. В тайния комплекс освен всичко останало има и огромен киносалон. Ако, недай боже, се стигнеше да ядрен конфликт, управляващите трябваше да се преместят там със семействата си.

Няколко етажа под земята, където животът за тях да бъде гарантиран. В комплекса, разбира се, имаше и столова, и запасни складове за храна, в случай, че навън не може да се живее. При последното ми отиване на място обектът се охраняваше, но доколкото разбрах, мегабомбоубежището се ползва за център за сървър на данни", открехва вратата пред "България Днес" Кристоф и допълва, че мястото е в района на Ботевград, в радиус на по-малко от 50 км от столицата.

По време на строежа на скривалището Кристоф служи в секретно поделение, което работи по проекта.

"Като знаех какъв мащаб има този мегапроект във формата на айсберг, ми остана една подсъзнателна идея да построя подобно нещо и за моето семейство, за да съм подготвен за най-лошото. Включително и кибератака, където да съхранявам данните и уебхостинга си на сдружение с нестопанска цел", добавя родният Спайдърмен.

Впечатлен от бомбоубежището, подобно на филмовия герой, Кристоф започва да се включва като доброволец в различни спасителни инициативи с фокус към иновациите. Сваля хора от високи сгради, виси от хеликоптер, за да тренира измъкване на пострадали от труднодостъпни места при пожари и наводнения. Спасява и самоубиец, а на няколко пъти представя официално България с иновативни концепции за въздушни операции в Канада и Дубай. Докато накрая идва ред на неговия Специализиран отряд за спасяване.

Замисълът на Кристоф е спецотрядът да бъде ситуиран в Дома на спасителя в столичния квартал "Бъкстон" - 6-етажна сграда с надземни и подземни гаражи, които да бъдат достатъчно добре оборудвани като най-нови и съвременни бункери.

"Построихме специални помещения с вътрешни гаражи, в които при ядрена война спасителите в рамките на 3 минути, както реагира единната спасителна система 911 в Канада, да се пренесем долу и чрез вграденото видеонаблюдение от покрива на сградата и дронове, които сме тествали на място, да можем, докато технологиите позволяват, да наблюдаваме на сигурно място света около нас", споделя Кристоф.

Подготовката на специалистите включва специализирани тренировки по земя и въздух с най-модерната газоспасителна дихателна екипировка и специалист №1 в България по безопасното й ползване с бутилка с резервен кислород в рамките на "златните медицински минути".

"Така че, ако излезем навън след ядрен взрив, да имам поне една заредена кислородна бутилка в аварийноспасителния ми всъдеход. Имам специални куфари за спасителна мобилна комуникационна техника, така че преди първото излизане навън да направя оценка на риска още докато съм в колата, като със специален инструмент измеря нивото на радиация и отровен въздух. Така ще успея да се върна жив обратно и да действам според ситуацията", разкри плановете си пред вестника притежателят на световен рекорд в "Гинес" по най-дълго спускане и изкачване обратно с въже, висящ от хеликоптер.

По думите му това ще бъде завършена система, при която, ако има трета световна война и кръвопролитията нараснат неимоверно, да има възможност за максимална сигурност на спасители и хора. "Затова е Специализиран отряд за спасяване, което го отличава и от държавата", казва Човекът паяк.



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ппапур, в това бомбоубежище бях преди 10 години - гробница, ставаща само за клошари...
0
 
 
Иване не падай на нивото на Генералите.Това скривалище и Путин го знае без да е стъпвал там.Плана му и пътят до него му ги дадоха едни чавдарчета.
0
 
 
А вие отивайте запас и се трепете.... Докато те гледат порно в киносалона.... ХАХАХА
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: