Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кирил Петков говори за евентуалното посещение на Зеленски и ще бъдат ли изпращани българи в Украйна
Автор: Екип Varna24.bg 08:54 / 06.07.2023Коментари (3)548
© bTV
Присъствието на Зеленски, кога идва, защо идва, когато идва – трябва да се пази в конфиденциалност. От Министерския съвет могат да кажат дали и кога ще дойде. Всичко друго ще бъде спекулация. Ако Зеленски е в страната, аз ще се радвам да го видя отново. Имахме среща в Киев, когато бях премиер. Лично с него не съм разговарял, откакто не съм бил премиер. Това посочи пред bTV съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Зеленски в момента е един от големите лидери на света. Идвайки в България, ако дойде, ще покаже, че България е важна за стабилността в Европа. Ролята ни в Европейския съюз и НАТО не е периферна. Едно такова посещение потвърждава, че ролята ни в Европа е от голямо значение“, посочи той.

"Няма никакъв разговор за изпращането на българи в Украйна. България няма да изпрати нито един човек в Украйна. Можем да окажем подкрепа в няколко посоки – военнотехническата помощ продължава. Нашата военнопромишлена индустрия има капацитет и продава на партньори като Англия и САЩ, които са от основополагаща важност за подкрепата на Украйна. Украйна трябва да продължи своята интеграция в посока членство към Европейския съюз и НАТО“, подчерта Кирил Петков.

"Днес очаквам да минат няколко решения в парламента, които бяха направени бързо и координирано. Във външната политика решенията са по-лесни“, коментира съпредседателят на ПП.

Според него има комуникация, но трябва да се работи още по диалога между двете водещи формации в парламента.

"Още не сме влезли в режим на структурирана комуникация. Непрекъснато се чуваме по телефона и с Бойко Борисов, и с лидерите. Още не сме направили ежеседмичната среща, да си поставим задачи, да имаме ангажименти и в рамките на седмицата да си ги спазим“, обясни Петков.

"Правим стъпки напред, но не мога да се похваля с дисциплина. Няма да посочвам с пръст. За да се случат тези неща, нужно е желание и от двете страни. Поели сме ангажимент, че необходим общ борд за номинации за регулаторите. Тук не говорим за позиции като хора, а за регулатори с изтекли мандати“, каза още той.

Според Петков е необходимо да се провеждат ежеседмични работни срещи.

"С Димитър Радев водихме сериозен разговор. Кой е новият управител на БНБ е от голямо значение за влизането в еврозоната през следващата година. Аз харесах разговора, който имахме и видях в негова страна устрем, че няма да има забавяне във влизането в еврозоната и това да стане в средата на 2024 година“, посочи Кирил Петков, но уточни, че предстои да бъде взето крайно решение на вътрешнопартийно събрание.

"Опитаха се да атакуват Даниел Лорер. Не е обсъждана кандидатурата му за БНБ. Бяхме горди от номинацията му за еврокомисар. За управител на БНБ човекът, който ще бъде издигнат, трябва да има голям банков опит“.

"Водим разговори с Иванка Динева, която е предложена за управител на НЗОК. Експертите в нашата коалиция направиха разговор с нея. Тези регулатори са по-важни от правителството и предопределят как държавата се движи. Залагайки правилните или грешните хора, ще предопредели как ще се движи в България дори и след това правителство“, подчерта съпредседателят на "Продължаваме промяната“.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.07.2023 г.
-3
 
 
Дано някоя заблудена ракета удари България И ДА СЕ СВЪРШВА!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Поскъпване на хранителните продукти
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: