Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Опасно красиво: Хиляди нахлуха на терена след мача на Стилиян, изгубени деца няма
Автор: Петя Кузева 01:08 / 07.09.2023Коментари (0)563
На опасно красива гледка станаха свидетели футболните фенове, дошли на "Мача на надеждата" в Деня на Съединението. Веднага след последния съдийски сигнал на двубоя, който напълни душите на присъстващите, а световните звезди се раздадоха за публиката, хиляди буквално нахлуха на терена на Националния стадион "Васил Левски" в София. На опитен спортен журналист и с невъоръжено око ще му направи впечатление, в колко потенциално рисково би могло да се превърне това стълкновение от хора, прииждащи вкупом от трибуните. Историята помни не едно и две такива. За щастие, в случая, се размина без инциденти и дори за минути изпусналите родители си деца и обратното, се намериха. 

Минути след шоуто, само около организатора на двубоя с похвалната кауза Стилян Петров, се бяха събрали стотици - малки и големи, в търсене на контакт, автограф и снимка с някогашния капитан на българския национален отбор по футбол. Само толерантността на присъстващите помогна малки деца и възрастни да се измъкнат обратно след заветния кадър с него, в опит да пробият запалянковците, опасли Стенли в радиус от поне десетина метра.  

След минути инструкции и призоваване на няколко пъти от уредбата на стадиона деца да се явят при семействата си, присъстващите бяха любезно помолени да напуснат зеления терен. Уникалната гледка несъмнено си струваше, а публиката бе повече от положитлено заредена с емоции и от футболния спектакъл, и след като на живо изпяха в чест на Стилиян емблематичната и вечна "You’ll never walk alone" - химн и на Ливърпул, и на неговия Селтик.

Отвън, пред главния вход на Националния стадион, полиция и охрана също се справиха успешно в мисията си да не допуснат размирици в желанието на стотици да се снимат плеядата от звезди, дошли, за да се включат в благородната кауза. Органите на реда от кордона увериха "Фокус", че изгубени деца няма и всички са открили семействата и придружителите си. Христо Стоичков, Рой Кийн, Димитър Бербатов, Неманя Видич и Хенрик Ларсон и компания бяха аплодирани и най-търсените от запалянковците.

По време на мача всички футболисти бяха със специални изработени за събитието фланелки с надпис "Петьо, с теб сме!", в подкрепа на отсъстващия Петър Хубчев, който се бори с тежко онкологично заболяване. В петата минута на двубоя го аплодира цял един стадион - от държавния глава и премиера, до продавача на пуканки и редовия фен на футбола.

"Трудно е, но затова сме тук – да дадем надежда. Но както вие дадохме на мене сили да се боря и 11 години по-късно да облека фланелката на България и да съм пред вас, така исках и аз", обясни рекордьорът по срещи с екипа на националния отбор Стилиян Петров.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: