Павел Колев: Публична тайна е, че в България има черно тото

Автор: Лъчезар Тодоров
Коментари (0)
17:33 / 29.11.2023
453
Бившият заместник-изпълнителен директор на Българския футболен съюз, бивш директор на Левски и настоящ директор на Локомотив Пловдив - Павел Колев заяви, че политическата партия ДПС е била най-силно представена в БФС по време на Борислав Михайлов. Колев говори пред колегите от "Свободна Европа".

"Факт е, че през времето, което Борислав Михайлов управляваше БФС, най-добре представена е била ДПС“, каза Колев.

Той визира Камен Костадинов, който беше и член на ръководството на движението. Костадинов почина внезапно през 2022 г.

"Официално той присъстваше като експерт, който беше връзката с Народното събрание. Това беше официалната му функция. И разбира се - добър приятел на Борислав Михайлов“, каза Колев.

Той заяви, че друга важна политическа фигура в БФС е кметът на Велико Търново Даниел Панов от ГЕРБ, който е и председател на Сдружението на общините в България.

"Тези хора са вътре за меко оръжие. Това е публична тайна. Меко оръжие, което в някои случаи става и твърдо. Това е един доста сериозен бизнес като в същото време е и възможност за прокарване на една или друга политика по места. Съвсем не е случайно, че всички структури, които управляват този спорт в целия свят, се използват за пране на пари и за осъществяване на корупционни сделки", каза още директорът на "смърфовете".

Колев заяви, че е "публична тайна, че в българския футобл има черно тото", но отрече някога да е получавал предложение за уговаряне на мач.

"Никога не са ми предлагали да уговаряме мачове. Знам, че имаше един случай – разбрах от други хора, че е воден такъв разговор. Няма да споменавам конкретни имена, защото беше отхвърлено това предложение. Става въпрос за Левски“, заяви той.

"Клубът имаше последователни двубои с даден отбор за първенството и Купата, като са предложили на Левски “дайте да си разменим една победа", защото клубовете имали различни приоритети. Това не се е случило. Не е трябвало аз да го решавам, но знам че не се е получило. На мен никой не ми е предлагал и не е бил воден такъв разговор, защото хората, които са работили с мен, че няма много смисъл да се говори по темата“, добави още той, като не разкри името на въпросния клуб, опитал да уговори мачовете със "сините“.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).