Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Костадин Хаджигаев откри финалната фаза на Ариана Аматьорска Лига в Благоевград
Автор: Екип Varna24.bg 08:42 / 07.05.2012Коментари (0)261
Започна решителната финална фаза на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Благоевград. Областният управител на града г-н Костадин Хаджигаев даде начало на турнира, като изпълни първия център в мача между отборите на "Котенцата" и "Sao Palo", завършил при резултат 1:0.

Новият шампион на Ариана по футбол в Благоевград ще бъде определен тази неделя, 6 май, измежду 16-те отбора-претенденти във втория етап на надпреварата. Тимовете от Благоевград ще излъчат първия регионален шампион на Ариана Аматьорска Лига през тази година. Всички мачове от финалите на турнира ще се играят на уникалния за България мобилен стадион "Ариана Арена", изграден на пл. "Георги Измирлиев" в центъра на Благоевград.

От днес до неделя почитателите на аматьорския футбол ще могат да подкрепят любимите си отбори и да се насладят на уменията и достойнствата на благоевградската футболна школа. Областният управител на Благоевград г-н Костадин Хаджигаев откри надпреварата и призова отборите към оспорвана, но коректна борба по пътя към финала: "Нека футболисти и фенове да създадат един футболен празник за града ни. Призовавам към честна игра и нека по-добрите спечелят. Благодаря на организаторите от Ариана за това уникално футболно съоръжение, което изградиха в центъра на града. Още веднъж пожелавам на всички отбори успех и дано отново отбор от Благоевград стане шампион в надпреварата"
Близо 1000 непрофесионални футболисти се включиха в квалификациите на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Благоевград между 22-24 април. След изиграването на всички 80 двубоя от първата фаза на турнира, в които аматьорите вкараха 449 гола, бяха определени и 16-те най-добри отбора. Те са разпределени в 4 групи по 4, а първите два тима от всяка група ще се класират за директните елиминации в надпреварата. Сред 16-те най-добри намери място и отборът на "Evrosnab", в чийто редици играе братът на Димитър Бербатов - Асен. В неделя предстоят четвъртфиналните и полуфиналните мачове. Малкият финал за 3-то и 4-то място е на 6 май от 15.20 часа, а големият финал започва в 16.20 часа.

И през тази година голямата награда за големия шампион на Ариана Аматьорска Лига е демонстративен мач срещу професионалния шампион на България за сезон 2011/2012 г. За да създаде възможности за по-голяма изява на всички талантливи аматьори, Ариана обявява специалната награда във всеки град: "талант на турнира". Осемте таланта, победители от всеки град, ще се съревновават помежду си на големия финален турнир на Ариана, за титлата "национален талант на Ариана Аматьорска Лига 2012". Талантът на турнира ще прекара пробен период в лагера на шампиона на България в А-група за сезон 2011/2012 и ще има уникалния шанс да се бори за възможността да стане професионален футболист.

Всички регионални финали на Ариана Аматьорска Лига 2012 ще се играят на мобилния стадион "Ариана Арена". Съоръжението, уникално за България и Европа, разполага с трибуни за 550 души; изкуствена тревна настилка от най-ново поколение; специално проектирано за мобилното игрище осветление, което позволява безпроблемно провеждане на двубоите, дори и в по-късен час. Трибуните са по подобие на тези, които ще се използват на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г.
Благоевград е и първият град от програмата на Ариана Аматьорска Лига 2012, чийто финали ще бъдат излъчвани на живо с картина в сайта на турнира www.football.ariana.bg през следващите три дни.

Ариана Аматьорска Лига се провежда за трета поредна година по инициатива на най-продаваната марка бира от 2009 г. насам. Турнирът се провежда в 8 града на България в периода април-юли, а регионалните шампиони и техните подгласници ще представят своите градове на големия финал през юли. Надпреварата се провежда на 2 етапа - квалификации тип директни елиминации в петък, събота и неделя (участват всички регистрирани), и групова фаза с финал в неделя (16 отбора, класирани от първия етап).
За да бъдат в течение с най-актуалната информация за турнира и любопитни спортни новини, футболните фенове могат да следят сайта на състезанието и фен страницата на марката във facebook.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: