Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Георги Иванов: Съчувствам на Левски
Автор: Екип Varna24.bg 12:52 / 01.04.2013Коментари (1)1377
© Bulphoto
Георги Иванов-Гонзо стана героят на деня в мач срещу... "Левски". За 1:1 във Варна треньорът на "Черно море" спечели тактическия дуел с колегата си Илиан Илиев, а можеше да спечели и победата срещу отбора на своето сърце. Гонзо го направи с футболисти с поне 5 пъти по-ниски заплати от "сините". Логично след мача чу комплименти и от председателя на "Левски" Иво Тонев, и от треньора на "Лудогорец" Ивайло Петев, и от кого ли не. Ден по-късно Георги вече с лекота в душата прие да говори за "Труд".

- С утихнали емоции кажете - доволен или недоволен сте от резултата и играта?
- Трябва да сме недоволни от точката. Имам предвид засадата при гола на "Левски". Но ако трябва да преценяваме от друга гледна точка - отборът се справи добре. Защото все пак излезе срещу "Левски" и - подчертавам - след негативната серия от 3 поредни загуби, която няма как да не се отрази на играчите.

- Добре, а няма ли да признаете вече след мача - не ви ли беше жал малко да огорчите точно "Левски"?
- Не бих казал "жал", не е това думата, тя е негативна всъщност. Но може би наистина, след като свърши мачът, в един момент... Думата е съчувствие. Или съпричастие. Понеже съм изпитал същите неща, които в момента се случват на "Герена"... Не питай старило, а патило... И знам след равния резултат какви проблеми ще се стоварят. Да, изпитах съчувствие към хората, които работят там. Защото много добре знам колко е трудно в "Левски", особено когато не си победил. Но нашият отбор се нуждаеше наистина много от самочувствие. Не толкова от точката, колкото от самочувствието, която носи тя. И го получи. Затова съм особено доволен.

- Това ли е таванът на "Черно море" на този етап?
- Ясно е, отбор не се гради за 2-3 месеца. Някои неща се получиха, някои - не. За да искаме обаче един футболист да бъде концентриран и спокоен, да покаже пълните си възможности, трябва да има и спокойствие. А заради липсата на точки в "Черно море" за момента го няма.

- Какво ли не се очакваше покрай ваши стари "престрелки" с някои от "Левски". Имаше ли закачки покрай терена?
- Не, не. Всичко мина нормално и професионално. Бих казал - приятелски. Преди мача се видяхме и говорихме с Константин Баждеков, с Иво Тонев, с Даниел Боримиров, с Илиан Илиев. Повтарям - нормално, приятелски. Всички бяхме на едно мнение - по-добрият да победи. Не сме малки деца все пак... Познаваме се много добре, в един занаят си вадим хляба... Извън терена не бива да има война, битката трябва да си остане за терена. И сега не стана нищо по-различно. Не изпитвам реваншизъм към "Левски". Знаете моите чувства към клуба. И винаги ще бъда по някакъв начин с клуба. Имам прекрасни отношения и с хора, които работят там, и с футболисти. Пожелавам само успех на "Левски". С изключение на един мач, разбира се - с "Черно море".

- Над половината "сини" футболисти, които играха във Варна, бяха доведени от вас...
- А, не. Те са дошли в "Левски", те са взети от "Левски", не от Гонзо. Аз не определям нещата с израз като "доведени от мен" или от друг. Те са взети в "Левски", защото имат качества. Не са нито на Гонзо, нито на Иво Тонев, нито на Илиан Илиев. Те са на "Левски".

- "Черно море" се зарадва, но си остана сериозно заплашен от изпадане и до края всеки мач ще е като финал.
- С потенциала на футболистите, които има, "Черно море" не е за изпадане. Трябва обаче да бъдем максимално нащрек, защото разликата в точките между няколко застрашени отбора е много малка - въпрос на една грешка, на един мач. И не бива да делим противниците на лесни и трудни. Веднъж направихме такава грешка. В мача с "Етър" имахме много голови положения, а паднахме с 0:1 във Варна. Липсват ни точки, което не ни дава необходимото спокойствие да работим както искаме.

- А в следващия кръг срещате "Ботев" с вашите съратници от "Левски" Станимир Стоилов, Цанко Цветанов, Александър Александров и пак с футболисти, играли под ваше ръководство. И пак ще ви питаме за "сантименти"...
- Сантименти към никого. Когато си човек, който най-вече иска да побеждава, не може да допускаш сантименти. Приятели - да, но извън терена, преди и след мача. Футболът е спорт - без да слагаме етикети "война" или "на живот и смърт" - в който всеки иска да победи, независимо какво му е на сърцето. Ако имаш само миг колебание дали да победиш, не си спортист и човек, достоен за уважение. Това е смисълът на спорта.


Още по темата: общо новини по темата: 37
30.04.2013
02.04.2013
01.04.2013
01.04.2013
01.04.2013
30.03.2013
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ще ви смачкаме нещастници. В Пловдив гонзо ще бъде е*ан и уволнен.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: