Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Иван Василев: Дано прокобата Черно море не застигне Гонзо
Автор: Екип Varna24.bg 13:01 / 21.05.2014Коментари (0)1006
© Bulphoto
Легендарният футболист Иван Василев пожела на Гонзо да не бъде застигнат от прокобата "Черно море" в Левски. Василев е известен бивш десен бек на "моряците" от 50-те и 60-те години на миналото столетие, а по-късно ги е водил в елита.

"През този век се наблюдава една тенденция - специалист, който си тръгне от "Тича", да изчезва от треньорския небосклон. Случи се с Вили Вуцов, Ясен Петров, Кольо Спасов, Велизар Попов и Стефан Генов. В нашия клуб те постигнаха върха си като треньори и после не повториха подобни успехи. Медала на Ясен с Левски не го броя, защото там, ако не си първи, е провал. Единственото изключение от тези, които минаха през "Тича", е Илиан Илиев. Той разви потенциала си и взе купата с Берое. Затова пожелавам на Гонзо да не бъде застигнат от тази прокоба в Левски и където и да работи занапред", заяви Василев.

Според него Гонзо се е показал като професионалист при "моряците", но в крайна сметка не е постигнал нищо.

"Не може да се отрече, че под негово ръководство Черно море игра стегнато и отговорно, а в защитен план бяхме сред най-добрите у нас. Гонзо умееше да мобилизира играчите, имаше тънък и успешен подход към тях. Но в никакъв случай не е направил някакви чудеса на "Тича".

Взехме едва 6 от 18 възможни точки у дома в топ 7, а за 38 мача вкарахме 41 гола, което прави малко повече от един на мач. Това показва, че са липсвали резултатност в атака, зрелища и атракции, за каквито жадува нашата предана публика", допълни Василев. Той смята, че от 10 години на "Тича" фактор е собственикът, а не треньорът.

"Ръководството е осигурило финансова стабилност, ред и изградена структура. Затова Черно море е едно приятно място за работа, но шестото място е нищо, след като сме били трети и два пъти пети този век. Черно море не е Хасково, за да се радва на подобно класиране при перфектните условия за работа в клуба. Шестото място на практика означава, че сме последни в топ 7, защото всички знаят, че в България имаше седем здрави отбора през изминалия сезон, но Берое го извадиха изкуствено от първата седмица", завърши Василев.


Още по темата: общо новини по темата: 20
11.05.2014
29.04.2014
17.04.2014
31.03.2014
27.03.2014
25.03.2014
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: