Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Чанович: Дойдох в Черно море, за да играя отново сериозен футбол
Автор: Екип Varna24.bg 11:23 / 12.01.2015Коментари (0)1164
© chernomorepfc.bg
Вратарят Александър Чанович, който днес направи първа тренировка с Черно море, не е получил шанс да се наложи в родния си Цървена звезда (Белград). Това призна за "Народно дело" самият той.

Минах през всички детско-юношески формации на Звезда. Тренирах и с мъжете, когато треньор бе Славолюб Муслин. След като напусна, наследилият го Филипович ме взе два пъти в групата за мачове за купата. В крайна сметка не ми дадоха възможност да заиграя в представителния тим и на 20 години си тръгнах, за да пазя редовно на друго място", връща се назад във времето Александър.

Последният преминава в Победа (Прилеп), с който става шампион на Македония. По-късно все пак се събира с Муслин в Динамо (Минск) и завършва втори в Беларус. Следват престои в Биркиара (Малта), кипърския Ермис (Арадипу), сръбските Войводина (Нови Сад), Вождавац, Рад, БАСК и Борча и македонския Брегалница (Щип). През последните 6 месеца Александър пази на втородивизионния Единство.

Стражът е записал мачове за юношеския (6) и младежкия национален на Сърбия. Бил е и в състава за Олимпийските игри в Атина през 2004 г., но остава резерва.

"С младежите на Сърбия щях да играя срещу България в София, но заради лошото време и покрития със сняг терен на "Българска армия" срещата бе отложена", спомни си още Александър.

За неговия трансфер на "Тича" заслугата е на Никола Спасов, който му е бил треньор в Брегалница (Щип).

"Поканата от г-н Спасов дойде навреме, тъй като не исках повече да си губя времето в сръбската втора дивизия. Там изкарах един полусезон, докато очаквах изгодно предложение. За моя радост такова се появи и приех. Идвам в Черно море, за да му помогна, а клубът да помогне на мен отново да играя сериозен футбол. Зная, че ако се наложа в състава и се справям, ще заслужа нов договор и уважението на великолепната публика на отбора, за която чух много добри неща", допълни 31-годишният Чанович.

Запитан какво знае за Черно море и за кой друг български отбор е чувал, той каза: 

"Представа за Черно море получих от Никола Спасов в Брегалница. Каза ми, че са станали трети в "А" група и са играли финал за купата, а в турнира за купата на УЕФА са се представили достойно срещу гранда ПСВ Айндховен. Разбрах също, че Черно море разполага със сериозни собственици и верни привърженици и е най-старият клуб във вашата страна, а във Варна за първи път се е ритнала футболна топка в България. Иначе съм чувал и за Черноморец (Бургас) и съм много изненадан, че сега се бори да не изпадне от "Б" група."


Още по темата: общо новини по темата: 87
23.02.2015
23.02.2015
19.02.2015
18.02.2015
18.02.2015
17.02.2015
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: