Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Абдула Мейте и Мамуту Кулибали се разминаха с Черно море
Автор: Екип Varna24.bg 09:49 / 16.01.2015Коментари (0)1153
© Gulliver
Няколко класни футболисти, сред които Абдула Мейте и Мамуту Кулибали се разминаха с Черно море. Основната причина за това е, че треньорът на "моряците" в момента търси основно десен защитник, а играчите, които бяха много близо до преминаване на "Тича" не играят на тази позиция. Може би най-разтърсващ трансфер щеше да бъде за родните стандарти този на Абдула Мейте.

Централният защитник има много сериозна визитка, в която личат имената на Олимпик Марсилия, Болтън и Уест Бромич. Високият 185 см опитен бранител, който вече е на 34 години, има 48 мача за националния отбор на Кот д`Ивоар и един отбелязан гол.

Мамуту Кулибали е достатъчно известен на "Тича". Той носи екипа на "моряците", точно в периода при Никола Спасов. Той направи феноменален мач срещу ПСВ Айндховен в Холандия, в който беше основна преграда пред Ола Тойвонен, Балаш Джуджак и компания. Малиецът има 35 мача, а след назначаването на Велизар Попов за треньор той пое в посока Казахстан, за да облече екипа на Иртиш и няколко години по-късно дори се изправи срещу Левски. Последният тим, за който игра Кулибали е казахстанския Кайсар, където записа 30 мача и 1 гол. Бранителят е на 30 години. Интересно е, че въпреки че играе като централен бранител, Кулибали в някои мачове за Черно море преди време бе използван и като десен бек.

Имаше вариант и двама вътрешни полузащитници да се присъединят към Черно море, но варненци вече имат сериозна вариативност в средата на терена при наличието на Стенио, Клок, Бурхард, Паланков,Божилов, Расим, Златинов и възстановяващия се Дани Георгиев.

Иначе единият халф е холандец, играл в Ередивизие и Руската премиер лига, а другият е бразилец от втора дивизия на Бразилия.

След привличането на Вилиян Бижев и възстановяването на Бакари отпадна вариантът на "Тича" да пристигне мощен, ръстов централен нападател от португалския елит. Сега на позицията типичен таран Никола Спасов може да върти цели четирима играчи - Бакари, Петков, Божилов и Бижев.

Източник: Gong.bg


Още по темата: общо новини по темата: 87
23.02.2015
23.02.2015
19.02.2015
18.02.2015
18.02.2015
17.02.2015
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: