Новата Висша лига може да бъде обявена до месец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:07 / 19.02.2016
1385
ЦСКА може да играе в елита на българския футбол още от новия сезон. "Тема Спорт" разбра от свои източници в БФС, че в момента текат последните приготовления за новата Висша лига, която е планирано да замени сегашния елитен ешелон. 

Предвижданият формат на първенството е от 12 отбора, като се обсъждат и опции с 14 и дори 16 клуба. Идеята е към сегашните 9 състава да бъдат поканени по определени критерии ЦСКА, Литекс и най-вероятно Локомотив София. Коментират се също Дунав, Етър, Ботев Враца и един бургаски клуб.

Идеята за Висшата лига вече е получила одобрението на правителството в лицето на министър Кралев, а УЕФА е информирана за намеренията на родната централа и е склонна да даде зелена светлина. 

За да се случат планираните промени, е необходимо да се постигне консенсус сред футболните босове около новия формат на първенството и изискванията за участие в него. 

Също така трябва да се решат и някои юридически подробности около статута на ЦСКА, както и да има гаранция за финансовото обезпечение на Локомотив София. Очакванията са новият формат на А група да бъде обявен до месец.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).