Бивш треньор на "Тича": Лудогорец няма да има проблем с Черно море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:09 / 14.04.2016
1436
Стефан Генов е сред най-подходящите събеседници преди двубой между Лудогорец и Черно море. Специалистът в момента е без отбор и има отлични наблюдения върху А група, тъй като гледа всеки двубой. Той бе начело на моряците от 30 октомври 2010 до 24 септември 2012 година. В този период Генов води тима в 55 срещи от А група, в които записа 27 победи, 12 равенства и 16 загуби. През сезон 2014/15, в който Лудогорец влезе в групите на Шампионската лига и спечели четвъртата си титла, пловдивчанинът бе част от щаба на Георги Дерменджиев.

Г-н Генов, в петък Лудогорец ще се изправи срещу Черно море в Разград. Моряците се намират в криза, но играят успешно на "Лудогорец Арена". Какво очаквате от двубоя?

- Лудогорец тръгна във възходяща линия. Мисля, че нещата там стават от ден на ден все по-добре и по-добре. Явно, че главната мисъл, която се върти в главите им, и целта е да участват отново в груповата фаза на Шампионската лига. Това, което мога да отчета, е, че работата на клуба е последователна и няма да е изненада, ако постигнат пак подобен успех. Не смятам, че Черно море ще бъде голямо препятствие за Лудогорец, макар че и за вар-ненци двубоят е изключително важен, защото резултатите им не са това, което всички очаквахме. По принцип има и такива спадове, психологическо отпускане, което трябва да свали напрежението, но състоянието им е изненадващо, тъй като направиха добър отбор. Привлякоха Борислав Стойчев и Пламен Николов, доста опитни хора. Именно подсилване 8 отбрана им бе нужно. Върна се и Георги Илиев, но нямам обяснение защо се намират 6 такъв тежък период.

Може ли да има леко подценяване с оглед лошото състояние на Черно море и факта, че на 23 април тимът се изправя срещу Левски? Ще мислят ли в Лудогорец повече за сините?

- Колкото и да казват, че не мислят, аз съм сто процента сигурен, че в главите им минават такива неща, което може да ги разконце-нтрира. Това може да е в плюс за Черно море, стига, разбира се, да го използват.

Остават впечатления, че Лудогорец не е толкова убедителен, но печели мачовете си. Казвате, че има възход, а други твърдят, че е спад...

- Видно е, че отборът добре преценява какви усилия трябва да влага, за да печели. Както казах, целта е участие в групите на Шампионската лига и затова до някаква степен са пестеливи. Но лично аз виждам много хубави неща в играта. Има добри комбинации, скорост, идеи, създават се доста положения, 8 дефанзивен план са стабилни. Мисля, че този Лудогорец напомня много на онзи, който влезе в груповата фаза през 2014/15. Откакто Георги Дерменджиев се върна, всичко си дойде на мястото, вижда се неговият почерк. Наистина някои хора ги упрекват, но не може във всяка среща да биеш с по 3-4 или 5 на нула. Отборът дава толкова, колкото е нужно. Виждате, че и Реал Мадрид се случва да побеждава с по 1:0. Така че то8а е напълно нормално. Колкото и да се говори за футболистите, те знаят класата си и затова правят по 10-15 силни минути, в които решават нещата, и оттам насетне само контролират срещата. Тях не ги притеснява дали е с един гол разлика. Но за това трябва да се внимава.

Кой от футболистите, дошли през лятото, ви прави впечатление с представянето си и има ли такива, които ви разочароват?

- Много добро впечатление ми прави Венцислав Керчев. В последните месеци и Владислав Стоянов възвърна формата си, което се дължи на Любо Шейтанов, защото той много добре го познава и знае къде е нужно да го натисне, за да покаже класата си. Новите попълнения вече се адаптираха към тима. От по-старите Вандерсон е един от хората, които ми харесват как се представят. Още миналата година подсказа, но явно, че му бе нужен по-дълъг период за адаптация, но неговото време вече дойде. Той може да вкарва, да подава, да елиминира човек, много добър футболист. Натанаел също се представя на високо ниво. Но най-вече бих отличил Керчев. Лошото на правилника за младия футболист е, че по този начин се спира развитието на Георги Терзиев. В крайна сметка и той има голям потенциал. Нещата са в негов ущърб. В отбори като Лудогорец и Левски е проблем, защото се взимат скъпи футболисти, а трябва да ги държиш на пейката. Голямото разочарование е Препелица. Аз лично го гледах в Стяуа, когато се паднахме с тях. Той може да играе на много позиции, но тук с нищо не показва класата, която има. От Препелица се очакваше повече. Аз бях с отлични впечатления от него, много я знае играта, но явно, че тук не му се получава. Саша се представя стабилно, доста дисциплиниран е.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).