Плажният хандбал завладява терените на Албена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:15 / 07.06.2016
385
Плажният хандбал завладява ваканционно селище "Албена" от 9 до 12 юни. Миналото лято атрактивният, динамичен и емоционален спорт се завърна в родния ни курорт с държавните първенства и привлече вниманието на хилядите туристи.

В националните шампионати това лято участие вече заявиха 12 мъжки, 8 юношески и по 6 отбора жени и девойки. По този начин се очертава турнирът да е най-масовият и най-силен в страната.

"За втори пореден път държавното първенство по плажен хандбал ще се проведе в КК "Албена", където ни предоставят отлични условия. Комплексът разполага с две игрища, с трибуни, които са най-добрите в страната за нашия спорт. Новото тази година е, че юношите и девойките ще бъдат на възраст до 16 години. Това се налага, защото националните отбори ще участват за пръв път на Европейско първенство /Назаре,Португалия/, което е и етап за класиране на Младежките олимпийски игри през 2018 г. в Буенос Айрес, заяви председателката на КПХ към БФХ Марияна Стаматова.

"Очакваме, съвместно с нашите домакини от КК "Албена", през тези 5 дни да сътворим истински празник. По време на турнира ще доуточним с ръководството на комплекса идеята ни през следващите години да кандидатстваме за европейско или световно първенство", допълни тя.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).