Министър Красен Кралев и цяло Аспарухово поздравиха участниците в XXII игри на БАСС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:18 / 07.07.2017
1575
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и цяло Аспарухово поздравиха участниците в XXII игри на БАСС при откриването на най-големия празник на спорта за специалисти, деятели, спортисти и обществеността от малките селища. На тържеството бяха още Георги Георгиев, кмет на община Дългопол, президентът на БАСС Стоян Караиванов, кметове от общината и Варненска област.

Тук бе и олимпийският шампион Георги Мърков. След като кметът Георгиев поздрави участниците и гостите в Игрите, министър Кралев ги откри. В празника сега ще участват 79 отбора с около 800 спортист и ще продължат до 24 юли 2017 г.

Състезанията ще се водят по осем вида спорт: шахмат, тенис на маса (тук надпреварата вече върви), волейбол, баскетбол, футбол на малки врати, борба, лека атлетика и хандбал. Всички турнири, с изключения на този по лека атлетика, ще минат на базата в спортния комплекс в Аспарухово. Атлетите ще мерят сили на стадиона в общинския център Дългопол.

В надпреварата по тенис на маса се включиха шампионът от миналата година, девойките на Две могили (треньор Даниела Христова), на Попинци, Тополовград, Росен, Доспат, Дългопол и юношите на Две могили, Поповица (треньор Ростислав Георгиев), Дългопол (Васил Василев) и Роман.

В най-интересната среща от първия ден девойките на Две могили (Мирослава Андронова, Далма Хасанова, Виктория Стефанова, Ивет Илиева, Аляра Касим) надиграха с 4:1 Роман.

При юношите Поповица (Чавдар Примов, Георги Върбанов, Петко Шанков, Васил Георгиев) спечелиха с 4:0 от Дългопол (Велислав Величков, Васил Пенков, Живко Тодоров, Стоян Илиев и Кристиян Атанасов).

Край шахматните дъски застанаха отборите на: Белослав (треньор Димитър Павлов), Вълчи дол (Жеко Жеков, Суворово (Теодор Апостолов) и пазарджишкото Попинци (Марин Чардаков).



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).