Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Григор Димитров - гордостта на България
Автор: Екип Varna24.bg 12:09 / 31.01.2018Коментари (0)5242
©
Първата неофициална биография на Григор Димитров е вече в книжарниците. Автор на "Григор Димитров - гордостта на България" (ИК "Сиела") е спортният журналист Любомир Тодоров, който проследява кариерата на тенисиста от тренировките в родния му град Хасково до триумфа на финалите на ATP тура в Лондон в края на 2017 г.

Пътят на тенисиста, завършил под номер 3 в световната ранглиста през 2017 г. - българина Григор Димитров, е проследен в детайли от спортния журналист Любомир Тодоров в първата неофициална биография на родното тенис чудо: "Григор Димитров - гордостта на България".

Тодоров следи кариерата на Гришо от първите му официални мачове по родните тенис кортове. В книгата журналистът проследява пътя на Григор Димитров от Хасково до триумфа в Лондон в края на 2017 г., като подробно описва успехите му при юношите, кариерата му при мъжете, мачовете му за България и неговите треньори, а специално внимание е отделено и на живота на Димитров извън корта.

Григор се занимава с тенис от 5-годишен, тренира в тежки условия, а финансиране за немалка част от участията му в различни турнири осигурява семейството му. На 14 Димитров печели европейското първенство за юноши до 14 години в Острава, Чехия и оглавява европейската ранглиста в своята възраст. Едно след друго идват и заслужените отличия, които постепенно извоюват на Григор световна слава. През Orange Bowl и US Open до "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", днес целият свят знае кой е Григор Димитров, а многобройните му фенове във всички краища на Земята подкрепят нашето момче и дават нов повод за гордост на всички българи.

Освен подробна информация за кариерата и живота на звездата, "Григор Димитров - гордостта на България" (с подзаглавие "От кортовете в Хасково до триумфа в Лондон") съдържа избрани интервюта на Димитров през годините, мнения за играта му от видни специалисти, сред които Магдалена Малеева, директорът на АТР 250 състезанието в София Пол Макнами, журналистите Татяна Манова, Емил Янчев и др., както и цветни приложения с близо 50 снимки, които илюстрират трудния, но триумфален път на Гришо през годините, отдадени на тениса.


Още по темата: общо новини по темата: 23
10.02.2019
07.02.2019
06.02.2019
05.02.2019
02.02.2019
29.01.2019
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: