Скандал! Петър Лесов метна бутилка на ринга, изхвърлиха го от световното по бокс

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:21 / 19.11.2018
1657
Международната боксова федерация АИБА отне акредитацията на Петър Лесов и му забрани достъпа до ъгъла на ринга в залата в Делхи, където се провежда световното първенство по бокс за жени. Това се случи след днешната загуба на асеновградчанката Станимира Петрова на 1/8-финалите от шампионата.

Лесов е личен треньор на боксьорката ни и част от щаба на националния отбор. Недоволен от съдийсктото решение - 3:2 (29:28, 28:29, 29:28, 28:29, 29:28) в полза на представителката на домакините Соня Чахал, той хвърли бутилка с вода на ринга.

"Международната федерация по бокс (AИБА) реши да отнеме акредитацията и следователно правото да стои в ъгъла на ринга на треньора от делегацията на България Петър Лесов", се казва в официалното съобщение на АИБА, цитирано от novsport.com.

"По никакъв начин и при никакви обстоятелства няма да толерираме подобно поведение, което е срещу ценностите и етичния кодекс на федерацията, особено когато става въпрос за треньор", допълват от федерацията.

От организацията заявиха още, че инцидентът ще бъде разгледан от дисциплинарната комисия на AIBA, която ще реши какви санкции да наложи на олимпийския шампион от Москва 1980.

Самата Станимира също избуна срещу реферите.

"Съдиите са корумпирани. Резултатът е несправедлив", каза Петрова пред репортерите след мача, цитирана от The Hindu.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).