Ученици от 15 варненски училища ще мерят сили в голям шахматен турнир

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:11 / 04.04.2019
939
54 деца са подали заявка за участие в Първи ученически шахматен турнир за наградите на вестник "НахОДКи", безплатно периодично издание на ЦПЛР - Общински детски комплекс, Варна. Турнирът ще се проведе тази неделя (7 април). Началото е от 10 ч. в Младежки дом - Варна.

От 14 ч. в двора на ОДК (ул. "П. Каравелов" 3А) пък са насрочени две демонстрационни срещи по градински шах. Веднага след тях ще се състои и официалното награждаване на всички победители. Подалите заявки за турнира деца са от 15 варненски общински и частни училища, сочи любопитната статистика.

Най-много са заявките  от  възпитаници на ОУ "Васил Априлов" - 14. Седем са подадените заявки от шахматисти на ОУ "Св. Патриарх Евтимий". От ОУ "Г. С. Раковски" ще вземат участие 6 деца. Общо 10 момичета ще мерят сили за купите и медалите.

38 от подадените заявки са за първа възрастова група, където влизат децата от I до III клас. 17 от тях са първолаци. Главен съдия на турнира ще бъде Красен Николов, председател на ШК "Варна". Всяко от децата, които се състезават в неделя, ще получи грамота за участие и шахматен бележник, където да запише своите 50 паметни партии. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).