Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Месеци преди изборите Валери Симеонов вече алармира за купуване на гласове
Автор: Екип Varna24.bg 08:33 / 24.07.2019Коментари (0)1592
©
Има закон, който не се прилага ефективно. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов след среща в парламента с главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов, на която от партията са съобщили за изборни нарушения на евровота от 26 май 2019 г.

Купуват се гласове масово. Най-показателният пример са резултатите за ДПС в Северозападна България, каза Симеонов и даде пример с шеста секция в Малорад, където от 300 възможни гласа 158 са за ДПС. 

"На изборите за европейски парламент циганите от Малорад са избрали точно листата на ДПС - вероятно по идейни убеждения. Това се повтаря и в 27-ма секция във Галиче, и в Бутан - 23-та секция. Това са цигански гласове, проследили сме цялата схема за плащане. Плащането става или в кафене, или в магазин. В по-големите градове като Дупница става или в заложните къщи, или в кафенета", заяви Симеонов.

Симеонов обеща да предостави конкретни сигнали сега на главния прокурор Сотир Цацаров, за да се вземат мерки срещу купуване и продаване на гласове на местните избори, пише нюз.бг.

При местния вот това престъпление е най-мащабно. Не стигнахме до единомислие за нови законови промени. През 2015 г. Изборният кодекс беше променен, беше въведена координацията между полицията и прокуратурата - съвместни щабове, които да действат преди и в деня на изборите, оповестяване на телефони на прокурори, но няма резултат, каза Валери Симеонов.

Запитан за коалиция в Пловдив с ВМРО и издигане на кандидатурата на предишния пловдивски кмет Славчо Атанасов, Симеонов не даде ясен отговор. С много други партии бихме се явили на местния вот. Не мога да коментирам информация, която научавам от медиите. Благодаря за доверието към нашия кандидат, изборът е правилен, каза Валери Симеонов

Той обясни, че на срещата в парламента вътрешният министър Младен Маринов му е връчил заповед, с която МВР упълномощаване на лицата, които да издават актовете и констативните протоколи, както и наказателните постановления. Заповедта е по прилагане на Закона за защита от шума в околна среда.

След този документ няма пречка полицейските управления в цялата страна да изземат озвучителни уредби на цигански сватби, да спират озвучаване, да запечатват заведения, каза Симеонов.

По думите му над 80% от сигналите на спешния телефон 112 вече не са от шумни заведения, а от цигански сватби, кръщенета и всякакви форми на улично озвучаване.

Обсъдили сме как да не се стига до побоя над полицаи и трошене на патрулки - да се мобилизира жандармерия, за да може ударът да е еднократен, каза Симеонов.



Още по темата: общо новини по темата: 245
17.12.2019 »
16.12.2019 »
10.12.2019 »
04.12.2019 »
04.12.2019 »
30.11.2019 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: