Плувци от 9 държави ще участват в маратона "Галата - Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:40 / 01.08.2019
1652
Плувци от 9 държави - Русия, Украйна, Турция, Дания, Англия, Холандия, Молдова и Белгия са се регистрирали за участват в международния плувен маратон "Галата – Варна“ на 4-ти август. Записванията продължават онлайн и на място на сборния пункт на Морска гара, стана ясно на пресконференция с участието на кап. I ранг Камен Кукуров – началник щаб на ВМС, съдия на маратона по море, Кристиян Димитров - директор на дирекция "Спорт“ към Община Варна, Вили Цеков – главен съдия на маратона и Филип Ромбаут – президент ПСК "Черно море“.

Най-старото плувно състезание в България тази година е част от инициативата "Варна – Европейски град на спорта 2019“. Председател на организационния комитет е кметът на община Варна Иван Портних.

За първи път стартът на плувния маратон ще бъде даден от плажната ивица на Карантината. Разстоянието от старта до Буна № 2 е около 4200 метра по права линия. Право на участие имат всички лица над 12-годишна възраст. Желаещите трябва да се явят на 4-ти август в 6.30 часа на Морска гара, записването продължава същият ден до 8.30 ч.

Всеки участник трябва да представи лична карта, декларация по образец /за лица до 18 години, декларацията трябва да е подписана от родител/ и удостоверение за медицински преглед. Таксата за участие е 10 лева. Победителите ще си разпределят награден фонд от 6800 лв. В маратона ще участват благотворително и двама холандци от побратимения на Варна град Дордрехт. Каузата им е изграждане на сенник в двора на къща от Центъра за настаняване от семеен тип в село Тополи, която обитават деца с увреждания.

Ден преди старта на маратона “Галата-Варна“ – на 3-ти август ще се проведе плувният форум "1000 х 1000“.  Идеята на събитието е 1000 души да преплуват 1000 м в морето. С всяка следваща година броят на желаещите прогресивно се увеличава. Преплуването няма състезателен характер.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).